nie wiem jak z cenami (pewnie kwestia rabatowej polityki) ale w Eper MA oscyluje ok 6,6tyś do tego kpl uszczelek 9 ma plus uszczelki pokrywy zaworów świec etc) około 1000 pln- ja za wymianę płaciłem 800 pln. (mechanik z ASO poza ASO)
nie wiem jak z cenami (pewnie kwestia rabatowej polityki) ale w Eper MA oscyluje ok 6,6tyś do tego kpl uszczelek 9 ma plus uszczelki pokrywy zaworów świec etc) około 1000 pln- ja za wymianę płaciłem 800 pln. (mechanik z ASO poza ASO)
Mi ASO powiedziało 8k, znajomy wymienił za 6,5k.
a mi ~11k w Poznaniu zaśpiewali w ASO![]()
Szanowni, jakkolwiek alfą przejechałem niewiele, to mam MA w delcie od 14 lat, przejechane 179kkm - nie było żadnych problemów z modułem. Olej, świece wymieniane, ale bez jakiejś przesady (np. olej co roku i 15 wzwyż, a nie co 10 kkm). Pozdrawiam!
Albo faktycznie jakiś błąd, albo - jeśli tak to ma być - ten algorytm jest trochę głupkowaty.
Samochód stał nieużywany 9 dni, przy porannym odpaleniu "zgubił" jeden dzień. Do końca dnia "zgubił" gdzieś jeszcze drugi. Odpalony był 6x, z czego 2x na zimnym silniku (zbieżność może być przypadkowa). Pierwsze 2x miasto-wsie-autostrada-miasto i z powrotem, kolejne 4x jazda po mieście. Nie będę już wątku spamował codziennymi dokładnymi obserwacjami, jak się czegoś dowiem lub rozgryzę logikę (o ile jakaś jest) to wtedy dam znać.
System wskazuje prawidłową, dzisiejszą datę.