stuki w podsufitce

DriftZ

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulia Veloce 2018r
Witam posiadam Giulie z panormą i od samego poczatku przy jezdzie po nierównej nawierzchni słychać bardzo irytujace plastikowe drgania, stuki tak jakby roletka miała luzy na szynie i obijała sie o nią.
przy próbie poruszania roletka nie ma wyczuwalnych luzów.

mozę się ktoś wypowiedziec kto rownież posiada panorame czy to normlane ?

Pozdrawiam :)

Ja mam co prawda Stelvio, ale nic z okolic panoramy nie stuka podczas jazdy po nierównościach

Ja również stelvio. Nic nie słyszę z okolic panoramy,czym szczerze jestem pozytywnie zaskoczony [emoji846]

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

przy otwartym czy przy zamkniętym ????

przy zamkniętym. wyczytałem w necie że możę to być wina uszczelek i że warto je przesmarowac preparatem do konserwacji, jutro bede testować

były przypadki poluzowanych wiązek do silniczków dachu i rolety

U mnie czasem jest takie coś jakby tam stukała taka malutka plastikowa kuleczka, nie wiem jak to inaczej opisać. Dźwięk ustaje po przyciśnięciu ręką do góry podsufitki na środku (między przednimi siedzeniami).
Oczywiście ASO nic nie słyszy.

Witam posiadam Giulie z panormą i od samego poczatku przy jezdzie po nierównej nawierzchni słychać bardzo irytujace plastikowe drgania, stuki tak jakby roletka miała luzy na szynie i obijała sie o nią.
przy próbie poruszania roletka nie ma wyczuwalnych luzów.

mozę się ktoś wypowiedziec kto rownież posiada panorame czy to normlane ?

Pozdrawiam :)

A czy ten dźwięk nie dociera z uchwytu do trzymania ręki w podsufitce? U mnie hałasowała sprężyna dopychająca, podkleiłem filcem i cisza.

U mnie jest to samo dźwięk wydobywa się z podsufitki tam gdzie chowa się roleta

Amortyzatory
Powrót