[Stelvio] AA/CP z Eng-Custom -kilka pytań

Dareek

Aktywny
Auto
Stevlio 2018 Sport, Stelvio 2024 Veloce
Jak w temacie - chce kupić moduł AA/CP do Stelvio i mam kilka pytań odnośnie użytkowania, ponieważ do tej pory nie znalazłem odpowiedzi. Podstawowe to czy po zamontowaniu tego modułu nadal obsługa telefonu działa po oryginalnym radiu alfy (i też mikrofonie) czy tylko po module? czy można to wybrać - czy nie mam wyboru?
co z portem USB - czy moduł da się podpiąć pod któryś z oryginalnych portów USB?

usb podpinasz pod port pod panelem klimy, jedynie ze przy wyjmowaniu go duze ryzyko ze gniazda zatrzaskow pekna i trzeba bedzie wklejac. reszte niech sie uzytkownicy wypowiedza

A da sie jednoczesnie sluchac oryginalnego radia i korzystac z nawigacji Google Maps na Android Auto? I czy do rozmow trzeba montowac mikrofon z zestawu czy Eng Custom moze korzystac z wbudowanego do auta?

Nie wiem jak na android auto, ale na Carplay masz takie możliwości. Możesz słuchać radia, możesz słuchać USB, możesz gadać przez dodany carplay, możesz gadać przez zestaw Alfy (to wymaga w telefonie przełączenia się na Alfę). Generalnie ja słucham radia internetowego, a gadam przez Alfę. Może gdybym lepiej zamontował mikrofon dostarczony to bym nie przełączał, ale to jest raptem 2 kliknięcia w telefonie, więc co mi tam.

na czym polega to przełączenie bo nie bardzo kumam- w tej chwili w oryginalne tel po uruchomieniu łączy sie po BT. Czy mam rozumieć iz przełączenie następuje po wejściu w opcje AA/CP?

Mam podłączony telefon przez bluetooth z Alfą i przez Carplay z modułem od Enga. Teraz - jak ktoś dzwoni, to przed odebraniem rozmowy przytrzymuje 3 sek przycisk Menu i jestem z mapy na oryginalnym radiu i odbieram połączenie przez głośnomówiący z Alfy.
Jak dzwonię to po wybraniu numeru z telefonu wybieram sobie z jakiego urządzenia chcę korzystać - carplay czy alfa

lux i o to mi chodziło. a z montażem nie było kłopotu?

Może ktoś używa z Android Auto i napisze jak to wtedy działa?

Przy AA nie trzeba nic przełączać. Mikrofon od AA jest tylko ty wywoływania komend androida. Połączenia zawsze idą przez fabryczny zestaw alfy. I to niezaleznie czy połączenie mam przez USB czy wireless. Oczywiście jak już wcześniej było napisane można słuchać radia i korzystać z map Google.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Przy AA nie trzeba nic przełączać. Mikrofon od AA jest tylko ty wywoływania komend androida. Połączenia zawsze idą przez fabryczny zestaw alfy. I to niezaleznie czy połączenie mam przez USB czy wireless. Oczywiście jak już wcześniej było napisane można słuchać radia i korzystać z map Google.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Aha, czyli żeby wywoływać asystenta Google, albo wybieranie głosowe przez przycisk na kierownicy to trzeba mieć zamontowany mikrofon - OK, dzięki chyba jasne :)

Czy to będzie działać z takim systemem?
92.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Podepnę się do pytania - kto zakłada takie moduły w Polsce? jest jakaś lista firm?

Czy to będzie działać z takim systemem?
92.jpg

tak, ale i tak sobie zupdatuj firmware radia bo masz dość archaiczny. <V002.010.043 to najnowszy obecnie, jest trochę poprawek.

Abym miał pewność jak to działa... kupuje moduł z Eng Custom, montuje go w aucie. I dzięki temu mam Apple Car Play jak w nowych samochodach? Z taka sama zasadą działania i wizualnie podobnych? [emoji848]

Zastanawiam się nad zamówieniem tego modułu do Giulietty. Gdyby ktoś miał jakieś info. np. ile idzie, czy ta stronka eng custom to nie jest wgl. scam to byłbym bardzo wdzięczny.

przecież ludzie tam kupują te moduły od roku, wielu na forum ma, sam montowałem chyba 3 czy 4 klientom. z tego co wiem wysyłają ze stocku, więc parę dni?

Ja zamówiłem, dostałem info o potwierdzeniu zamówienia ale żadnego linku do zapłaty?! Nie wiem czy to przyjdzie pobraniem...

przecież ludzie tam kupują te moduły od roku, wielu na forum ma, sam montowałem chyba 3 czy 4 klientom. z tego co wiem wysyłają ze stocku, więc parę dni?

Jestem z Katowic, może umówimy się na montaż u Ciebie?

nie, już od stycznia nie biorę nowych klientów - kończę tylko tych których umawiałem w zeszłym roku - brak czasu i chęci.

- - - Updated - - -

Ja zamówiłem, dostałem info o potwierdzeniu zamówienia ale żadnego linku do zapłaty?! Nie wiem czy to przyjdzie pobraniem...

może koledzy którzy kupowali (ja tylko montowałem) podpowiedzą jak to wygląda, choć za pobraniem z Włoch chyba raczej nie - napisz do gościa z pytaniem

Amortyzatory
Powrót