[Giulia] Downpipe + dolot 2.0

Napewno katalizator metalowy jaki by nie był jest bardziej przepustowy od serii - czy trzeba stroić ?? Duzi producenci zawsze to zalecają ja też. Znam przypadek gdzie po montażu DP z katem euro 4 200cpsi zrobiło się za ubogo katalizator aż swiecił podczas jazdy autostradowej i spaliło się co nieco w jego okolicy.
Ja bym zalecał co najmniej sprawdzenie składu mieszanki - można podjechać do gazowników aktualnie każdy powinien mieć miernik AFR na stanie.

Co do ceny to 1500zł dopłaty do wersji z euro 3 ~ trzeba gdzieś założyć okolice 3-3.5 zależnie na jakich warunkach handlowych kupie te katalizatory

Bardzo dobre pytanie, podbijam.

I jeszcze jedno ode mnie a propos instalacji: czytam że jest dość problematyczna z powodu osłony termicznej. Czy to prawda? Z jakimi kosztami robocizny za wymianę trzeba się liczyć?
Roboty na ok5h. Trzeba spuszczać płyn chłodniczy, za dp Idzie rurka z płynem i ja trzeba zdjąć. Inaczej dp nie wyjdzie. Koszty 500-1000 zależy jak cię ktoś skroi.

Jeśli ktoś chce kończyć na programie, a nie chce zmieniać dźwięku wydechu imho kat nie ma sensu.

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

[MENTION=6679]Teddy84[/MENTION] & [MENTION=79678]kozak[/MENTION] dzięki za informacje

Dzięki za informacje!

Jeszcze parę pytań: ten DP ma na wyjściu średnicę pewnie 76mm? Jak to się ma do fabrycznego wydechu środkowego - on chyba jest węższy - jest tam jakaś zwężka fabrycznie? Czy po zmianie DP warto poszerzać całą resztę wydechu do 76mm (obecnie mam końcowy Ultera który jest i tak luźniejszy niż fabryczny, ale rura jest 2,5 cala)? Podszedłbym do tego kompleksowo i zrobił cały wydech 3 cale i końcowy z klapami, ale jeśli to ma być zmiana tylko kosmetyczna, to chyba zbyt droga zabawa..

Dzięki za informacje!

Jeszcze parę pytań: ten DP ma na wyjściu średnicę pewnie 76mm? Jak to się ma do fabrycznego wydechu środkowego - on chyba jest węższy - jest tam jakaś zwężka fabrycznie? Czy po zmianie DP warto poszerzać całą resztę wydechu do 76mm (obecnie mam końcowy Ultera który jest i tak luźniejszy niż fabryczny, ale rura jest 2,5 cala)? Podszedłbym do tego kompleksowo i zrobił cały wydech 3 cale i końcowy z klapami, ale jeśli to ma być zmiana tylko kosmetyczna, to chyba zbyt droga zabawa..
3" po calosci to za dużo. Ten dp pasuje p&p.

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

3" po calosci to za dużo. Ten dp pasuje p&p.

No i fajnie, dziękuję.
[MENTION=6679]Teddy84[/MENTION], będę zainteresowany gdyby pojawiła się jakaś rozsądna perspektywa cenowa na DP z katem EUR6. Jeśli nie to jeszcze sobie przemyślę EUR4 :)

Jakie koszta dolotu , kiedy będziesz miał je dostępne?

399zł
Jeśli wszystko pójdzie jak trzeba poniedziałek wtorek - fotki u fotografa i jedziemy z tym w sklep

- - - Updated - - -

3"cale do 2 litrów i zakładanych mocy to za dużo. Dwa że wszystko powyżej 2,75 juz ciezko uciszyć drze się to najczesciej bardzo mocno

Odkop, ten downpipe pasuje do 2019 roku z gpf tak? Co z tym dolotem? Polecacie jakiegoś tunera w malopolsce żeby pozbył się checka i to zestroił po montażu?

Tak mamy wersję z GPF wczoraj na grupie FB wrzuciłem realizacje. Tu akurat wersję bez GPF
Znajdź nas na FB podrzucę ci foto i filmu www.facebook.com/shopefi

Wysłane z mojego 21081111RG przy użyciu Tapatalka

Napisałem na Messenger na tej fanpage, jeśli możesz to podeslij link do tej grupy na Facebooka :) pozdrawiam.

Dodam tylko, że nie wszystkie wersje silnikowe mają na dole DP gniazdo EGR. Warto sprawdzić wcześniej. Inaczej trzeba będzie kminić na szybko czy zaspawać czy brać inny jak auto rozebrane [emoji38]

Amortyzatory
Powrót