Radar acc stelvio

Filip193

Nowy
Auto
Alfa Romeo Stelvio
Cześć, mam duży problem w związku z radarem ACC w stelvio ponieważ poprzedni został skradziony i kupiłem używany radar. Co się okazuje każdy radar ma przypisany vin i trzeba go przekodować ( jest to w jakimś procesorze a ponoć jest ich kilka) a następnie można dopiero zaadaptować taki radar. Przynajmniej tak mi powiedziano w aso a koszt nowego z kalibracja wychodzi lekko ponad 4 tysiące. Jest ktoś może w stanie pomóc ?

Czytać, czytać i jeszcze raz czytać - było i jest na forum. Na chwilę obecną niemożliwe.

w ASO nie zrobią, spece od radarów w PL też podobno wysiadają mimo że z podobnymi grzebali. ale z 2 źródeł słyszałem że robią, trzeba mieć softy któych nikt nie ma - tu przewija się combo Witech2 chińczyk pirat + micropod2 + CDA6 chińczyk pirat. tylko taki zestaw to 8k PLN i nielegalne więc raczej nie ma chętnych na zakupy czegoś takiego do warsztatu, bo rynek też niezbyt duży.

W takim razie, po co w ogóle ktokolwiek kradnie taki radar, skoro nie ma możliwości na wrzucenie go do innego samochodu?

a)nie wiedza
b)maja kogos kto potrafi sobie poradzic z odblokowabiem

W takim razie, po co w ogóle ktokolwiek kradnie taki radar, skoro nie ma możliwości na wrzucenie go do innego samochodu?

bo zawsze się znajdzie ktoś kto kupi taką używkę - patrz przykład kolegi [MENTION=88562]Filip193[/MENTION]

- - - Updated - - -

...ponieważ poprzedni został skradziony i kupiłem używany...

Po to został skradziony byś mógł kupić używany ;)
wykup wszystkie używane to może popadniesz na swój egzemplarz i vin będzie się zgadzał ;)

Okej, z używka mogę już mieć problem a czy byłby ktoś w stanie pomoc z uzyskaniem niższej ceny w serwisie za taki radar ?

Szukaj. Czasami trafiają się okazje, np. na ebay'u nowy radar ASO Fiata z Irlandii sprzedawało za ok. 1100PLN. W zeszłym roku zmieściłem się poniżej 3tys PLN (radar+kalibracja) w ASO. O wyceny radaru zwróć się do: Auto Tim Janeczko, MOTO AKUKI, JATA. Tak samo z kalibracją: pomiędzy ASO rozstrzał potrafi być od 400 do 1200 PLN.

Ostatnia edycja:
Była ostatnio nowka na olx bez przypisanego vinu za 1200 zł. Trzeba szukac i poczekac może chwilę. Ja jak szukałem z 2 miesiące temu to było od groma tych radarów używek i z trzy nowki. A teraz raptem parę sztuk.

Była ostatnio nowka na olx bez przypisanego vinu za 1200 zł. Trzeba szukac i poczekac może chwilę. Ja jak szukałem z 2 miesiące temu to było od groma tych radarów używek i z trzy nowki. A teraz raptem parę sztuk.

Obserwuję parę firm , które sciągają samochody z USA , alfy pokazują się coraz częściej. Dlatego części znikają nie które "podrożały " a nawet nie które są ciężko dostęone.

Okej, dzięki za pomoc będę szukał na internecie nowego co by to się numery radaru zgadzały z poprzednim.

Amortyzatory
Powrót