[Stelvio] Stelvio - obniżenie auta

Coś tu nie gra :) To jest miękko, czy podskakuje? przecież to się wyklucza. Gdyby było miękko to by amortyzowało nierówności..

Nie wiem jak Stelvio. Ale ten opis zupełnie nie pasuje do tego jak normalnie zachowuje się auto po założeniu eibacha. Może coś poszło nie tak podczas montażu (np. odwrotnie założone sprężyny? one zdaje się są progresywne więc to by jakoś tłumaczyło to nielogiczne zachowanie).

Odwrotnie założone sprężyny ? Jest to technicznie mozliwe ?

Ostatnia edycja:
Sprężyny są dobrze założone, problem zgłoszony do Eibacha, czekam na ich odpowiedź.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Sprężyny są dobrze założone, problem zgłoszony do Eibacha, czekam na ich odpowiedź.

wykopuję...
bo jest ciekawe ogłoszenie na Stelvio z glebą (Eibach Pro Kit właśnie) - ale Quadrifromage. I w związku z tym pytanie czy wersja zawieszenie w Q - bardziej twarde i sportowe +aktywne zawieszenie nie niwelują w/w problemów.
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...-rej-2019r-eibach-fv23-salon-pl-ID6Ef1WO.html

No i jak z tematem sprężyn, jest jakaś odpowiedź z centrali ? Chcę założyć do siebie właśnie Eibachy ale Twoja opinia (bardziej miękkie auto i podskakiwanie) nie ukrywam zaskoczyła mnie. Coś się wyjaśniło w tej kwestii ?

Tak, wyjaśniło się. Eibach zaproponował wymianę amorów na Bilstainy B6, dostałem w dobrej cenie. Wymieniłem i jest zupełnie inaczej, auto się utwardziło, jest twardsze. Komfort na dziurawych drogach na minus, na równej nawierzchni samochód jest twardszy od serii. Dla mnie najważniejsze było obniżenie, liczyłem się z pogorszeniem komfortu jazdy i tak się stało

witam

ja własnie po zakupie B6 tez do sprezyn eibach -35mm i przody mi nie pasują a tył wymieniony :-/
masz może nr części bilstein do przednich amorów bo wg katalogu online wystepuja tylko do tylnonapedowej.

pozdrawiam
Tomek

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót