[Giulia] Lampy przód

niuniu666

Nowy
Auto
Giulia
Witajcie.

Giulia 2019, 2.0 280KM, USA.
Mam rozwaloną prawa lampę i nie wiem jaką dokupić bo auto jest tez bez kluczyka.
Oto numery lamp:
prawa 50564096
lewa 50564105

pytanie1: czy lampa o numerze 50547573 która jest lampą ze skrętnym xenon'em będzie działać? (we wtyczce ma 1 pin pusty, zaś w mojej wtyczce jest 3 puste i 1 pokrywa się z pustym lampy którą chcę kupić)
pytanie2: jaką ja mam lewą lampę? ze skrętnym xenonem czy bez.
pytanie3: o jakich numerach szukać lampy prawej (USA) żeby to pasowało i działało.

pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz

Ostatnia edycja:
Witajcie.

Mam rozwaloną prawa lampę i nie wiem jaką dokupić bo auto jest tez bez kluczyka.
Oto numery lamp:
prawa 50564096
lewa 50564105

pytanie1: czy lampa o numerze 50547573 która jest lampą ze skrętnym xenon'em będzie działać? (we wtyczce ma 1 pin pusty, zaś w mojej wtyczce jest 3 puste i żaden z nich nie pokrywa się z pustym lampy którą chcę kupić)
pytanie3: o jakich numerach szukać lampy prawej (USA) żeby to pasowało i działało.

Moim zdaniem dorób najpierw kluczyk , a potem zajmij się lampami. Z lampami nie podpowiem ja wymieniłem na 35W.

Witajcie.

Oto numery lamp:
prawa 50564096
lewa 50564105

pytanie1: czy lampa o numerze 50547573 która jest lampą ze skrętnym xenon'em będzie działać? (we wtyczce ma 1 pin pusty, zaś w mojej wtyczce jest 3 puste i żaden z nich nie pokrywa się z pustym lampy którą chcę kupić)

LAMPY USA W Polsce nielegalne.

Kolega dobrze Tobie napisał. Nielegalne to nielegalne, nie ma chyba innego kraju, w którym tak podchodzi się do przepisów.

O, widzę, że cywilizacja zawitała nad Wisłą... Jeszcze jakiś rok temu moje posty w takim tonie lądowały prawie z automatu na śmietnik, a teraz... To dobrze, tylko się cieszyć - może wreszcie mniej złomu będzie oślepiało i smrodziło (po wycinanych katach, GPFach i DPFach)...

To dobrze, tylko się cieszyć - może wreszcie mniej złomu będzie oślepiało i smrodziło (po wycinanych katach, GPFach i DPFach)...

Dobrze, że Twój box obniża spalanie paliwa i emisję szkodliwych substancji do atmosfery.

Wątpię. Raczej zakładam, że porządny box albo tuning zwiększa emisję proporcjonalnie do wzrostu osiągów. I na pewno nie ma to nic wspólnego z kawałkiem rury albo pustą puszką zamiast DPF-a. Ale dobrze, że zwracasz na to uwagę.

oj coś mi się wydaje że zasada Kalego tu się włączyła ale chłopaki - dajcie sobie na luzik oki?

Jeżeli chodzi o lampy - kiedyś w TVN Turbo, Klimek składał BMW z Anglii i m. innymi modyfikował do niego lampy. W tej kwestii wypowiadał się w programie biegły rzeczoznawca, który twierdził, że przeróbki lamp jezeli są prawidłowo zrobione, (lampy mają 2 strzałki, światło cienia jest prawidłowe, zgodne z przepisami UE) mogą być w PL dopuszczone do ruchu.

sugerujesz jako alternatywę dla USA angliki i przeróbka na przesłony dla ruchu prawostronnego? przy braku 25W EU prawostronnych może to jest jakaś opcja do rozważenia, bo nowe za te 5-6tys/szt to tak trochę słabo opłacalne dla tych co ciągną auta za 60-80tys na gotowo z USA.

strzałki czy nie (cokolwiek one znaczą, u mnie na zewnątrz pokazuja w obu) liczy się asymetria i znaczek homologacyjny E z numerem Pańśtwa w którym wydano świadectwo. Takich USA pewnie nie mają, ale angliki już na pewno tak.

Amortyzatory
Powrót