Montaż relingów dachowych Stelvio 2018

Jacek S.

Nowy
Auto
Stelvio 2.0 benzyna
Będę chciał założyć , samochód fabrycznie tego nie ma , a na narty potrzebuję boxa dachowego . Czy ktoś z Was to przerabiał ?ASO ? Poza ASO ?
Koszt ? Ewentualny manual ?

pozdrawiam

Jacek

Czytałem . Żadnych konkretów na ten temat . Tylko lanie wody .

Będę chciał założyć , samochód fabrycznie tego nie ma , a na narty potrzebuję boxa dachowego . Czy ktoś z Was to przerabiał ?ASO ? Poza ASO ?
Koszt ? Ewentualny manual ?

pozdrawiam

Jacek[/QUOTE

Dlaczego nie kupisz belek do modelu bez relingow? Istnieją takowe.

Bo nie chcę widzieć , jak po gwałtownym hamowaniu ciężka trumna wyprzedza mi samochód , waląc się na przednią maskę ...

Relingi dachowe (chromowane lub czarne) możesz dołożyć sobie w ASO. Koszt to 1635 brutto przed zniżką plus robocizna. Do tego dokupujesz belki poprzeczne - koszt to około 1070 PLN. Montaż wiąże się z dużym nakładem pracy - trochę Ci "rozprują" auto. Podobno potrzeba na całą operację kilku godzin. Nie ma co kombinować samemu moim zdaniem. Pazdro i powodzenia.

A dlaczego tak ma się dziać? Wytrzymałość łap jest w zasadzie równa wytrzymałości relingów. Belki i łapy Thule i problem z głowy.

Mam belki montowane bez relingów. Woziłem rowery i nie było problemu.

Kolego podeślij proszę linke do belek które posiadasz. Ja wprawdzie jedynie w aso sprawdzałem ale powiedzieli mi, ze noe da się zamontować belek innych niż relingów. Jeśli możesz to podeślij też fotę jak wyglądają na aucie. Z góry dzięki.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Jest już temat na forum, wystarczy użyć przeglądarki.
Kilkanaście razy byłem na nartach, nigdy nic nie spadło.

Kolego podeślij proszę linke do belek które posiadasz. Ja wprawdzie jedynie w aso sprawdzałem ale powiedzieli mi, ze noe da się zamontować belek innych niż relingów. Jeśli możesz to podeślij też fotę jak wyglądają na aucie. Z góry dzięki.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Mam bagażnik Yakimy, modelu nie pamiętam, a fotek nie zrobię bo nie mam ich teraz zamontowanych. Kupowałem w sklepie Taurus w Szczecinie. Wszystkie elementy mieli na miejscu.

Myślę ,że kolega miał na myśli bagażnik THULE WINGBAR EVO . Są na allegro , do Stelvio , po około 1070 - 1250 zł .

Amortyzatory
Powrót