Muszę porozmawiać z Wikierą, bo jak ma nowy soft zepsuć coś w pracy skrzyni na rzecz "ekologi" to wolę nie mieć tych łopatek.
Muszę porozmawiać z Wikierą, bo jak ma nowy soft zepsuć coś w pracy skrzyni na rzecz "ekologi" to wolę nie mieć tych łopatek.
Witam serdecznie, pozwolę sobie odkopać temat, a przeczytałem cały i nadal nie do końca wszystko rozumiem: moja giulia jest krajowa, z drugiej połowy 19go roku, ale przed lift, tzn mam mały wyświetlacz, bez dotyku. Pokrętło już dna. Czy zrobienie trybu race na tym pokrętle wymaga jakiegoś modzenia w nim? Czy jak zmienię kodowanie, jak na filmiku, to jak uruchomię ten tryb, nie mając odpowiedniej pozycji na pokrętle? Dzięki!
Pokretla monostabilne to de facto przelacznik tryb w gore tryb w dol i nie trzeba zmieniac. Dziala ale na nim nie masz tylko wyswietlania race.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Jeśli przełącznik monostabilny, to aktywujesz Race wg. poradników i potem przełącznik przytrzymujesz 2-3 sekundy "poza" D. Ta zwłoka, to pewnie po to, żeby nie aktywować tego trybu przypadkowo.
A tak jeszcze podpytam: jeśli w q4 przedni napęd jest wykorzystywany tylko do utrzymywania trakcji, to czy tryb race i wyłączenie systemów powoduje 100% przeniesienia na tył?
Nie. Wyłączenie przedniego napędu możliwe jest tylko softem albo donglem od Squadry (lub innych firm) i wiąże się z wyłaczeniem innych systemów, jak np. ABS
Chciałem zrobić tryb race w mojej G My23 i nie wyszło…
Przełączyłem na tryb 2 i po zrobieniu proxy skrzynia nie włączała ani D ani R.
Więc wróciłem do tryb 1. W czym może być problem? Czy to, że mam adaptacyjne zawieszenie może mieć znaczenie?
Chciałem też włożyć przełącznik DNA z Q i też nie zadziałało. Może mieć znaczenie że przełącznik był poliftowy po 20 roku, a moja jest 23?
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.