te luty nie są poprawione tylko pogorszone - typowe przegrzane kluchy które albo mogą z czasem stać się zimnym lutem, albo już zwierają coś do sąsiednich ścieżek/planów.zdejmujesz cynę odsysaczem lub plecionką i dodajesz świeżej z topnikiem. i do tego temperatura lutowania dobra - ma sie zrobić ładny lekko wklęsły lut, gładki, błyszczący (jeśli cyna ołowiowa a taką polecam do reworków).
Dziwnie ten rezystor wygląda - coś Ty to kupił? sprawdzałeś czy to dobre miernikiem?
sprawdź też rezystancje jakie widzisz pomiędzy pinami bodajże 5 i 6 złącza bo tam jeden to masa a drugi to rezystancja którą przełączasz. piszę z głowy wszystko, z informacji które rozkminiałem parę lat temu, więc z odrobiną marginesu do podanych danyc. z tego co pamiętam to w trybie A rezystancja to było jakieś 2kR, może 1kR coś tego rzędu, dla N to już chyba poniżej 1kR, dla D coś mi się kołacze ok 250Ohm a dla R ok 90Ohm. Może w wątku ktoś pomierzył, wiem że też na forach jakis to widziałem w postach kogoś zmierzone wartości. Jeśli widzisz coś całkowicie innego, to rozbierz i oblukaj układ cały - może zwarłeś gdzieś do czegoś i teraz coś CI podciąga napięcia przez inny obwód (kluchy!)? Mimo wszystko miernikiem sprawdź obwody po kolei. Nie wylutowywałeś jakiś innych komponentów?
Wiem że niby tylko mikrostyk, rezystor i rozebrać/podciąć, ale nie masz wyświetlania Race, i jak widzisz banalna sprawa a masz problem i czas leci na głupiego robotę. Po prostu tu prawie nikt nie kombinuje tylko zakłada gotowca, tym bardziej że czasem coś z allegro można tanio wychaczyć (czasem nie, bo handlarze potrafią wołać i więcej niż nowe w ASO).
Wiesz, inaczej miałem np z dodaniem 8 stref regulacji fotela u siebie bo była konieczność więc grzebałem - jak auto zamawiałem to się nie dało brać tego jeszcze do siedzeń sportowych skórzanych, to sobie kupiłem 1.5 roku temu fotele lux z rozbitego stelvio, przeniosłem stelarz dolny, przerobiłem wiązki a sam sterownik z dawcy na 8 stref ponieważ był w starej wersji firmwaru (nie dało się wyłączyć odjeżdżania fotela), przelutowałem chip ze swojego ori sterownika, do tego poedytowałem EEPROM żeby mieć swój VIN. Więc rozumiesz, ja sam grzebię ale jak trzeba. Pokrętło miałem ori z Q, choć ponieważ auto było na gwarancji wtedy miało z rok jak dałem Race, to od razu rozebrałem i przełożyłem górny tależyk i zaślepkę przycisku amorków ze swojego - tak żeby w ASO nie rzucało się w oczy. po roku jednak to olałem i wróciłem do góry z Race mimo że jeszcze 2 lata gwarancjji miałem, a na przycisku amorków zrobiłem sobie pilota do bramy![]()
Grzebiemy jak umiemy też, po lutowaniuach Twoich i pytaniu o pomoc, uważam że powinieneś był kupic pokrętło z Race gotowe.