Giulia stelvio używany radar (blind spot monitor )

Z pomocą [MENTION=89477]Szymitsu21[/MENTION] udało się dziś ożywić używany radar martwego pola z innego auta w moim aucie.
Wszystko działa idealnie, polecam Szymona.

Ciekawostka z tej akcji że radary działają tylko w opcji wizualnej /menu auta - bezpieczeństwo/ jak ustawiłem na dźwięk i wizję to radary nie dają znaku że ktoś jest w martwym polu.
Nie wiem czy to kwestia mojego softu czy coś innego ...

No ciekawe to jest, będę miał po weekendzie jeszcze jedno auto, na oba radary zobaczę jak to będzie się tam zachowywać :)

Z pomocą [MENTION=89477]Szymitsu21[/MENTION] udało się dziś ożywić używany radar martwego pola z innego auta w moim aucie.
Wszystko działa idealnie, polecam Szymona.

Ciekawostka z tej akcji że radary działają tylko w opcji wizualnej /menu auta - bezpieczeństwo/ jak ustawiłem na dźwięk i wizję to radary nie dają znaku że ktoś jest w martwym polu.
Nie wiem czy to kwestia mojego softu czy coś innego ...

Wysłane z mojego CPH2009 przy użyciu Tapatalka
może firmwary? pewien update był powiązany - np liczniki na 2039/203C, Radio >MV072, Radary na 2201, PAM na 9.08, ABS na 8401 minimum itp

Pamietam tylko że Twoje auto było z początku 2018 ale jeszcze bez SGW, moje było nowsze niż Twoje a firmwary wchodziły dla tylnych radarów, PAM i licznika. Tylko u Ciebie USA i będzie problem z updatem w ASO

Ma to sens, radary które przywiózł kolega miały zupełnie inna strukturę eeprom.
Może to wynikać właśnie z aktualizacji.

Ale ja tak mocno w alfie nie siedzę niestety.

Posiadam jeden oryginalny radar w stelvio wersja USA rok 2020, drugiego brak ze wzgledu na uderzeniu w prawy tył. Kupując zderzak tylni z wersji EU otrzymałem 2 blind spoty gratis:). Czy istnieje możliwość przekodowanie jednego z tych dwóch radarów, tak aby całość działała na jednym z Usa a na drugim z EU?

tylne już tak, nie mam jednak kontaktu, ktoś moze z forum podpowie bo kilku już robiło

tygrys79 Wystarczy przeczytać ze zrozumieniem na tym wątku kolega sie ogłasza ze robi.

Ostatnia edycja:
[MENTION=89688]Tygrys79[/MENTION] i jak udalo się?

Ma ktoś kontakt do [MENTION=89477]Szymitsu21[/MENTION]
??

Ostatnia edycja:
Czesc, wymienilem w stelvio MY2020 US jeden czujnik martwego pola (blind spot sensor).Drugi zostal oryginalny.
Dopiero potem doczytalem, ze trzeba przekodowac uzywany czujnik.

Po kilku pracach (mechanik grzebal w bezpiecznikach rowniez), sypie mi dwoma bledami:
Other -> Blind Spot Sensor Autolive -> Incorrect configuration
ABS -> Haptical Line Feedback (HALF) camera Bosch -> Error in communication with Body Computer Module (BCM)

Pierwszym sypie, bo musze przekodowac czujnik.
Drugi blad rowniez sypie z tego samego powodu? Gdzie moge znalezc bezpiecznik BCM?

Proxi na samym koncu pokazuje:
FAILED TO EXECUTE: Telematic Box Node (TBM) FAILD! - Timeout Error

Zakladam, ze trzeba wypiac TBM (znalazlem info w innym watku).
Ale co ciekawe, jak przestawie sobie parametry w Adjustmen to, mimo powyzszego bledu, wartosci sa pamietane, tak jakby proxi przechodzilo.

Proxi masz nowe w bcm dlatego pamieta i wiekszosci modulow ale tbm nie przyja. Odlaczyc/przelaczyc antene.

Drugi błąd niezwiązany z pierwszym. Bezpieczniki na bcm dlacwielu modulow koncowych malej mocy, raczej tam szukaj, choc masz i w bagazniku czy na podszybiu

Witam wszystkich
Chciałbym Was zapytać o boczne radary ( BLind spot monitor ).
Poproszono mnie o zakodowanie przedniego radaru Stelvio 2022 ale podczas sprawdzania Proxy wyskoczyła informacja , że boczne radary mają niewłaściwą konfigurację C1008. Okazało się , że tylny zderzak został wymiony na starszy model wraz radarami ( są one większe 50538672). orginalne są mniejsze 50568117. Podczas sprawdzania okazało się , że mają inny VIN.
Pytania mam dwa.
1.Czy jeżeli wyczyszczę stare radary to BODY je przyjmie i będzie OK.
2. Czy mogę usunąć całkowicie boczne radary, ale czy wtedy system pozwoli mi skalibrować przedni radar ? ADAS wtedy będzie niekompletny

tak radary również te od blind trzeba VIN wyczyścić.

u siebie mam auto 2018r, ale w ramach zabaw krok po kroku zrobiłem z niego polifta pełnego z wszystkimi asystentami ADAS2 pomiędzy 2021 a 2023r. Radary tylne już nawet miałem kupione i wyczyszczone, kieszenie, wiazke, ale jak odpalałem sukcesywnie nowe funkcje, to okazało się że na starych działa i po czasie sprzedałem zestaw.
U mnie jest nowy BCM z softem MY22, radar, kamera HALD, wspomaganie, radio, wyświetlacz touch, licznik, ster.klimy, DNA mono, czujnik deszczu, kierownica z czujnikiem no i dorobione brakujące wiązki kiery/DNA mono, i na takim zestawie działają stare radary, normalnie jak w radiu mam ustawione tak drży kiera i odbija, działa cross traffic tip. Od 2 lat korzystam.

Amortyzatory
Powrót