Giulia stelvio używany radar (blind spot monitor )

Szymitsu21

Nowy
Auto
Giulia
Hej, witam wszystkich.

Mam pytanie związane z radarami w alfie Giulia 2018r.

Jak wyglada sprawa z używanymi radarami ?
Zakładał ktoś ?
Udało się to ogarnąć ?

Dziękuje i pozdrawiam :)

Tylko ASO, było wiele razy, nie jeden próbował

Wysłane z mojego CPH2009 przy użyciu Tapatalka

Tak, plus kodowanie bo radary mają zabezpieczenie komponentu, muszą być nowe bez nr Vin

Problem - kto weźmie odpowiedzialność za prawidłowe działanie radaru. Ponieważ piszesz w liczbie mnogiej nie wiadomo o jakie radary chodzi. To martwa strefa czy radar czołowy?

Ostatnia edycja:
Problem - kto weźmie odpowiedzialność za prawidłowe działanie radaru. Ponieważ piszesz w liczbie mnogiej nie wiadomo o jakie radary chodzi. To martwa strefa czy radar czołowy?

Tak jak w tytule chodzi o „blind spot monitor”

Odpowiedzialność jest pełna, niema mechanicznych ingerencji.
I nie jest to bezpieczeństwo czynne więc spokojnie :)

W sobotę wyjechał odemnie wobec tego pierwsza Giulia z dopisanymi używanymi radarami :)
To ty pytasz czy jest to możliwe żeby założyć używkę czy chcesz się pochwalić że udało Ci się to zrobić, szczerze to się zgubiłem

Tak, jest to możliwe i ja to robię :)
To w takim razie skąd jesteś i jakie koszty, mam jeden uszkodzony wymieniony na używkę i dopiero po zmianie się nauczyłem że nie jest to łatwe żeby go uruchomić.
Chętnie skorzystam z pomocy

jak sie reklamujesz to napisz konkretnie 500 za co kodowanie itp czy trzeba wysłać ci stary radar i wymażesz z niego winitp

Nie potrzebuje starego radaru.
Mam możliwość dopisania używanego radaru do samochodu.

Oczywiście mam dużo większe możliwości bo zajmuje się elektronika na codzień.

pytanie czy jesteś w stanie dopisać również do czujników martwego pola montowanych w zderzaku tylnym

Nie potrzebuje starego radaru.
Mam możliwość dopisania używanego radaru do samochodu.

Oczywiście mam dużo większe możliwości bo zajmuje się elektronika na codzień.

Moze kolega pochwali się co jest w stanie zrobić przy tych alfach.

Myślałem żeby to zrobić, może fajnie było by opisać to w jakimś konkretnym temacie.

Ogólnie wiele rzeczy łącznie z stage 1, dpf/egr
Doposażanie
Wszelkie naprawy

W sobotę wyjechał odemnie wobec tego pierwsza Giulia z dopisanymi używanymi radarami :)
brawo że rozczaiłeś, choć używki były już odblokowywane dobrych parę mcy temu (i to zarówno tylne jak i przedni) tylko przez gościa który ma po prostu narzędzia odpowiednie pod OBD - jakieś inżynieryjne softy na których pracują w FCA.

Zostaw na swoją firmę/siebie namiar tel/adres, mnie stale pyta trochę ludzi, jak robisz retrofity itp też to mogę do Ciebie odsyłać tych lokalnych bo mi się juz raczej nie chce i nie mam czasu (czasem jeszcze mnie ktoś namówi, szczególnie jak trafi w części na retrofity które mi leżą jeszcze w magazynie).

Z pomocą [MENTION=89477]Szymitsu21[/MENTION] udało się dziś ożywić używany radar martwego pola z innego auta w moim aucie.
Wszystko działa idealnie, polecam Szymona.

Ciekawostka z tej akcji że radary działają tylko w opcji wizualnej /menu auta - bezpieczeństwo/ jak ustawiłem na dźwięk i wizję to radary nie dają znaku że ktoś jest w martwym polu.
Nie wiem czy to kwestia mojego softu czy coś innego ...

Amortyzatory
Powrót