Co zamiast STELVIO

1. Zgadzam się, że wyłączalność powinna być. Natomiast czy w praktyce to jakiś "deal breaker"... Dla mnie (i 95% użytkowników Alfy czy BMW) nie.
2. No i właśnie :). No i znowu mówimy o modelach M, czyli śladowych w sprzedaży. BMW jest większym producentem - może sobie pozwolić na więcej niż Alfa. Czy sprzedaż Giulii się załamie przez to (jakby się miało co łamać :) ) - raczej nie :).
3. Jest wyraźnie wspomniana platforma STLA Large - na której będą budowane również Maserati - więc nie spodziewam się, że to będzie to samo, co w Peżocie.
4. Tutaj też zgoda, tylko znowu - ile by się tego sprzedało...

Może warto poczekać, patrząc na to co mijałem w wakacje na włoskich autostradach, to szykują się nowości ;)

Załączniki

• IMG_5369.jpg
    IMG_5369.jpg
    71.9 KB · Wyświetleń: 39
  • IMG_5371.jpg
    IMG_5371.jpg
    55.4 KB · Wyświetleń: 56
No i to może być jakaś tam alternatywa dla tych którym się znudzi Stelvio.

Może przeskok ze Stelvio Q na bazowe Maserati - tak to pewnie mniej więcej wyjdzie cenowo.

OK, tylko że nie wszystkim potrzebne jest usportowione Stelvio Q tylko chcą mieć eleganckie i reprezentatywne auto klasy "premium" niekoniecznie niemieckiego pochodzenia i to Grecale może się wpisywać w ten segment.
Sam przez chwilę rozważałem Levante, które szalenie mi się podoba, ale doszedłem do wniosku że jest za duże i za drogie, więc kupiłem dobrze doposażone Stelvio. Brakowało takiego Grecale, czyli auta które będzie jeździć jak Stelvio i wyglądać jak Maserati ;)

Brakowało takiego Grecale, czyli auta które będzie jeździć jak Stelvio i wyglądać jak Maserati

Z tym jeżdżeniem to bym się wstrzymał. Maserati nie ma raczej tego w priorytecie i Ghibli/Levante nie są za bardzo chwalone za właściwości jezdne :P

A mając do wyboru w podobnej cenie Veloce i Lexusa RX business edition, co byście wybrali?

Spodziewałeś się że na forum fanów Alfy ktoś Ci powie że Stelvio jest do dupy i bierz Lexusa?
Już pomijam że to dwa samochody o zupełnie różnych charakterach. To skąd ma ktoś wiedzieć co preferujesz. Zadałeś bez sensu pytanie to masz adekwatne odpowiedzi.

Jeśli chcesz naprawdę kupić, idź do salonu weź jednego i drugiego na weekend i sprawdź. Chyba nie będziesz kupował auta na podstawie opinii z forum, najprostsza metoda i skuteczna, tylko nie pisz, że nie dają, bo tym co chcą kupić to dają.

Fajne te odpowiedzi, pełna kulturka. Pozdrawiam

Hehehe. Stelvio jest do dópy, kupiłem coś innego do wożenia rodziny.
Trochę się dziwie tym 'co byście wybrali' pytaniom. Czy to znaczy, że zadający nie wie czego chce? Miałem dylemat w grudniu 21 gdy musiałem kupić samochód do wożenia powiększającej się rodziny. Stelvio było na dość krótkiej liście tego co nie posysa, nie wygląda jak ortalion dresowy i gdzie nie trzeba płaćic abonamentu za włączenie opcji wyposażenia. Usiadłem, przeanalizowałem priorytety, budżet, kupiłem, jeżdze prawię dwa lata, nie żałuję.

Ja miałem taki dylemat w czerwcu po Stelvio miało być cos z v6 bo to ostatnia szansa na takie auto i 3 auta SQ5 (V6 ropa),GLC 43amg, Stelvio Q i po jazdach analizach itd wybrałem zielone Q i w sumie myślałem żeby czekać na polifta ale jednak cyfrowe zegary nie są dla mnie, trochę żałuje matrycowych świateł ale znowu te wyglądają jak zdjęte z BMW a te stare są nie do pomylenia z czymś innym(a świeca fajnie).

Amortyzatory
Powrót