Co zamiast STELVIO

izan10

Nowy
Auto
A.R STELVIO 2.0 280 EXECUTIVE
Obecnie jestem na etapie wykupu samochodu na osobę fizyczną . Po 6 miesiącach planuję sprzedać Stelvio i zakupić nowe auto , tu pojawia się dylemat , jak dla mnie jest to auto idealne jednak zastanawiam się nad możliwością zmiany marki . Z braku czasu i sporej niechęci do odbywania jazd próbnych i odwiedzania kolejnych salonów proszę o podpowiedz jaki model według was jest warty zainteresowania a może pozostać przy Stelvio . Pieniądze jakie chcę przeznaczyć na nowy nabytek to około 350 tys. nadmieniam również że preferuję SUVy . Z góry dziękuję za konkretne podpowiedzi .

Po Stelvio to już tylko Levante zostaje... ;)

Kwestia tego, co jest dla Ciebie ważne w samochodzie - jeździć żaden raczej lepiej nie będzie. Jeśli się nie boisz renomy marki, to Velar :).

Po Stelvio to już tylko Levante zostaje... ;)

Kwestia tego, co jest dla Ciebie ważne w samochodzie - jeździć żaden raczej lepiej nie będzie. Jeśli się nie boisz renomy marki, to Velar :).

Jeszcze jest coś takiego jak Porsche Macan ;) Cena od 266 tys. zł. za 265 KM lub od 340 tys zł. za 380 KM.

Jeśli wielkość nie jest dla Ciebie istotna to brałbym Macana gdybym nie kupił Stelvio. I odrazu zaznaczę że w tym budżecie wolałbym gołą wersję S niż doposażoną bazową silnikowo sztukę. Natomiast rezygnując z "prowadzenia" i włoskiego designu... Touareg lub GLE. Oba paskudne ale duże i z fajnymi silnikami.

Stelvio Q? :) W sumie pamiętaj że był lifting i jakość w środku poszła w górę wyciszenie tez lepsze ;)

Chyba ze potrzebujesz większego auta. To xc90 lub Tuareg lub x5

Porsche Macan S napewno tez zrobi robote:)

Volvo XC60 z T8 tylko że ograniczone vmax do 180.. (niby po co komu wiecej)

Masserati to też wyższy prestiż nawet nie wiem jakie ceny;)

No i oczywiście BMW X3.

Audi jakos nie przemawia do mnie;)

W sumie musiałbyś zdecydować co jest priorytetem:)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Gdyby sytuacja zmusiła mnie do kupna SUV'a, to zdecydowanie brałbym Macana.

Po 6 miesiącach planuję sprzedać Stelvio i zakupić nowe auto
Pieniązki do skarpety czy na nowe auto ? Jeśli na nowe to się tak nie rozpędzaj, bo od stycznia prawdopodobnie nie sprzedasz bez podatku.

na początek polecałbym się każdym modelem przejechać i sprawdzić czy odpowiada bo można się niemiło zdziwić ( np Velar), sprawdzić obsługę urządzeń pokładowych i sposób działania równych systemów. Naprawdę wiele rozwiązań jest irytujących w działaniu.

Serdeczne dzięki za podpowiedzi . Wiem że kupując na firmę pozostanę z autem dłużej , dlatego chcę podjąć decyzję której nie będę żałował . Skłaniał bym się nawet do dołożenia kasy bo w leasingu tego mocno nie odczuję . Stawiam na fan z jazdy bardziej jak na wielkość auta . Zastanawiam się właśnie nad Q oraz Maserati . W przypadku Maserati poczekam na Grecale choć zdaję sobie sprawę że będzie to raczej Stelvio z innym znaczkiem , no ale może warto poczekać.

Tylko warto się pospieszyć. Od nowego roku wybór może być mniejszy ze względu na normy czystości spalin...

No zgoda tylko za sam znaczek dopłacić pewnie ze 100 k to raczej średni interes , chyba że chodzi o prestiż , ale mnie to za bardzo nie jara .

Serdeczne dzięki za podpowiedzi . Wiem że kupując na firmę pozostanę z autem dłużej , dlatego chcę podjąć decyzję której nie będę żałował . Skłaniał bym się nawet do dołożenia kasy bo w leasingu tego mocno nie odczuję . Stawiam na fan z jazdy bardziej jak na wielkość auta . Zastanawiam się właśnie nad Q oraz Maserati . W przypadku Maserati poczekam na Grecale choć zdaję sobie sprawę że będzie to raczej Stelvio z innym znaczkiem , no ale może warto poczekać.
Jeździłem Levante i powiem tak - odczucia średnie - owszem materiały w środku ( wersja Trofeo) super ale przy dobrej konfiguracji Stelka Q nie miałby czego się wstydzić. No i fun z jazdy w Maserati czuć że to kloc podobnie jak np w Q8 czy X5

No zgoda tylko za sam znaczek dopłacić pewnie ze 100 k to raczej średni interes , chyba że chodzi o prestiż , ale mnie to za bardzo nie jara .

Myślę, ze różnica pomiędzy Grecale, a Stelvio będzie jednak znacznie większa niż tylko prestiż. Z pewnością będą to jeszcze lepsze materiały we wnętrzu oraz technologia, której w Alfie niektórym brakuje (światła, kamery, masaże itp.).
Musisz sobie zadać pytanie, co jest dla Ciebie najważniejsze, czy chcesz coś nowego, czy fun z jazdy, bo jeśli to drugie, to Q w cenie do 400k raczej nie ma konkurencji.

Zamiast? To chyba tylko

świt zimowy
I sznur i gałąź pod ciężarem zgięta

;-).

W każdym SUV'ie, zwłaszcza przy takich gabarytach czuć, że to kloc.

no i tu sie mylisz- w tym towarzystwie Stelvio lata jakby było w wadze samochodów klasy mini- masa na nim nie robi wrażenia. przyspieszenie, reakcja na układ kierowniczy - natychmiast a w np SQ8 - wciskasz gaz i czeeeeeeekaszzz aż się napęęęęzi.

no i tu sie mylisz- w tym towarzystwie Stelvio lata jakby było w wadze samochodów klasy mini- masa na nim nie robi wrażenia. przyspieszenie, reakcja na układ kierowniczy - natychmiast a w np SQ8 - wciskasz gaz i czeeeeeeekaszzz aż się napęęęęzi.
Stelvio wypada dobrze na tle innych SUV'ów. Tylko tyle i aż tyle.

Zaletą Stelvio Q jest jego masa dzięki czemu mamy nisko środek ciężkości. W połączeniu z responsywnym układem kierowniczym daje jeden z najlepszych jeśli nie najlepszy prowadzący się SUV. Nie do pobicia w kategorii cena/osiągi, prowadzenie i obecnie gwarancja. Na krętej drodze może mu dorównać tylko Macan, którego zaletą jest skrzynia PDK i lepsze możliwości konfiguracji.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót