Proszę o info: 1) czy ktoś wymieniał oświetlenie bagażnika na led-owe i 2) zmieniał chromowe scudetto na czarne - proszę o zdjęcia i linki do takich ofert (lub link z tematem z alfaholików, jeśli się pojawił, ja nie znalazłem).
Proszę o info: 1) czy ktoś wymieniał oświetlenie bagażnika na led-owe i 2) zmieniał chromowe scudetto na czarne - proszę o zdjęcia i linki do takich ofert (lub link z tematem z alfaholików, jeśli się pojawił, ja nie znalazłem).
Cześć. Ja wymieniłem w bagażniku, schowku i tych lampkach na spodzie drzwi zwykłe żarówki na ledy, jest ok. Mała niedogodność, to w MES czasami wywala w sumie mało istotny błąd dotyczący oświetlenia bagażnika.
[MENTION=51717]Grego[/MENTION]t-Wrocław
Dużo roboty z tą wymianą? Te żarówki to jakieś standardowe, czy trzeba szukać zestawów?
W bagażniku są dwie żarówki typu W5W (instrukcja się kłania).
Na allegro są do kupienia zamienniki W5W w wersji LED Philips, pakowane po 2 sztuki.
Mam i żadnych błędów mi nie wywala.
Zwykłą chińszczyznę W5W LED za 3 zł. wstawiłem do schowka i też błędów nie ma.
Giulia Super 2.2 MultiJet
nakupowałem różnych ledów akurat na allegro, wiele miało być 4000K a świeciły jak 7000K, inne miały być 3000K a świeciły na mocny żółty typu <2000K. Chińczyk robi tak ledy ciepłe że taką żółtą powłoką twardą pokrywają pasek led i to ociepla kolor, z determinacji po prostu na szlifierce stołowej ciut tej warstwy ściągnąłem i wyszedł mi kolor taki ok 4000K. coś mi też kumpel przyniósł od chińczyka to wpadło do bagażnika. Te słabsze LEDy faktycznie potrafiły wywalać błąd w BCM jeśli chodzi o oświetlenie bagażnika, z drzwiami/schowkiem nie było problemu. ja sobie lampki otworzyłem i wykleiłem wewnątrz też srebrną folią alu samoprzylepną żeby jeszcze lepiej oddawały światło (odbijały to ze strony tylnej). oświetlenie teraz jest naprawdę fajne i daje, nie to co ori gdzie nic nie widać.
jeśli chodzi o wyjmowanie lampek - nie robić jak jest auto na mrozie - zrobiłem ten błąd w zimie i 2 niestety połamały się, musiałem dokupić.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
[MENTION=20089]epsonix[/MENTION] [MENTION=86642]Gregor-Wrocław[/MENTION] [MENTION=29090]daras[/MENTION] czy macie "patent" na wyjęcie obudowy lampek z bagażnika/schowka/spodu drzwi - bez uszkadzania ich zaczepów (cienkie plastiki chroniące przed wypadaniem)? Kupiłem 4 podświetlenia spodu drzwi z Ali, zdejmując oryginalne - wszystkie je połamałem, mimo że próbowałem bardzo delikatnie, na różne sposoby. Ponieważ nowe obudowy były w komplecie z Ali to nie była żadna strata, ale teraz kupiłem same żarówki i chcę ocalić obudowy lampek w bagażniku.
trzeba robić w cieple, lubią pękać blokujące wąsy o czym sam się przekonałem siękiedyś jak wymieniałem w zimie pryz ok +3C na LEDy i 2 na 7 pękły zaczepy. z jednej strony jest wąs do naciśnięcia, jego z wyczuciem. co do projektorów z Ali, dostałem w prezencie i wypadało założyć, pierwszy podziałał 4 dni, rozebrałem, jak zobaczyłem jak to jest zrobione i dlaczego się spaliły(nieizolowane plecione druciki do LED latające po odkrytej płytce i potencjalnie przywierające) to od razu wyjąłem wszystkie i założyłem z powrotem normalne (2 po dokupieniu nowych niepołamanych)
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
OK dziękuję epsonix, wydaje mi się że tak próbowałem ale widocznie nie nadaję się do robót precyzyjnych. Moje 4 chińskie podświetlenia pod drzwi z kolorowym logo AR świecą 2 mce, na razie OK.