Alfa giulia veloce -pytania przed zakupem

Karol1

Nowy
Auto
ALFA STELVIO VELOCE
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...i-2020-2-0-280-km-ID6E6cKT.html?#gallery-open
Znalazłem taką alfę na sprzedaż i mam do was dwa pytania.

Ta lotka- listwa dolna na przednim zderzaku jest to oryginał , który jest jednym z elementów tego pakietu karbonowego ? Może jest to pozostałość po tuningu byłego właściciela.

Zobaczcie jeszcze zdjęcie bokiem tej alfy moim zdaniem jest ona obniżona.

Dzwoniłem pytałem się o tą alfę , ale jakoś rozmowa się nie kleiła.

To pozostałości po tuningu no i też obniżona jest :)

Ta lotka- listwa dolna na przednim zderzaku jest to oryginał , który jest jednym z elementów tego pakietu karbonowego ? Może jest to pozostałość po tuningu byłego właściciela.

Zobaczcie jeszcze zdjęcie bokiem tej alfy moim zdaniem jest ona obniżona.
Tak na pierwszy rzut oka, to front lip jest dokładany, zawieszenie jest obniżone, a ponadto wydech wygląda na nieseryjny.
Wszystko to może być oczywiście zarówno zaletą, jak i wadą. Generalnie zwykle nie odzyska się kasy za modyfikacje, natomiast jeśli mody są dobrej jakości i podobają się kupującemu, to jest to jakiś dodatkowy atut w cenie.

Jak znam prześwit Giulii, to obniżanie jej i dokładanie czegokolwiek to dość odważne posunięcie :).

Dokładki, auto obniżone.

Właściciel jest na forum [MENTION=84610]RobGie[/MENTION]

- - - Updated - - -

Jak znam prześwit Giulii, to obniżanie jej i dokładanie czegokolwiek to dość odważne posunięcie :).

Ale Q4 stoją wyżej, więc nie zaczynasz od poziomu jaki znasz ze swojej RWD ;)

Cześć,
To akurat moje auto :)
Auto obniżone o 5cm, sprężyny H&R oraz dołożone zostały dystanse 25mm przód i 15mm tył również H&R
A dokładka to Stille Italia (https://www.stile-italia.net/prodotto/front-lip-carbon-alfa-romeo-giulia-veloce/) zamawiana przez firmę w Polsce, która z nimi współpraucje (info na stalle Italia)
No auto jest dość nisko, ale na codzień tak jeżdżę i jest bardzo przyjemnie.

Ostatnia edycja:
[MENTION=84610]RobGie[/MENTION]
a co to za wydech?

[MENTION=84610]RobGie[/MENTION] nawet ładnie gada ten wydech!
A jak w środku? Nie buczy/rezonuje przy niższych obrotach? Kumpel tak miał z wydechem MG w Audi RS6.

[MENTION=84421]So What![/MENTION]
W środku jest bardzo cicho, żadnego rezonansu, buczenia itp. Jest wręcz za cicho... Jak bym planował zostawić auto na dłużej to odrazu bym wymieniał katalizator na jakiś 200-300 cal bez gpf. No ale plany inne więc zostało seryjnie.

[MENTION=84610]RobGie[/MENTION], to super! MG robi naprawdę dobre wydechy.

[MENTION=84421]So What![/MENTION]
W środku jest bardzo cicho, żadnego rezonansu, buczenia itp. Jest wręcz za cicho... Jak bym planował zostawić auto na dłużej to odrazu bym wymieniał katalizator na jakiś 200-300 cal bez gpf. No ale plany inne więc zostało seryjnie.

Auto fajne. Czemu sprzedajesz

5 centymetrów...kiedyś u siebie na osiedlu lekko przywaliłem miską o jezdnię, bo nieco za szybko przejechałem próg zwalniający, teraz zawsze przed nimi hamuje prawie do zera. Auto ma standardowe opony i zawieszenie.

Nie jestem fanem modzenia wydechów dla samej zmiany brzmienia ale ten MG - kurde brzmi świetnie! :)

Amortyzatory
Powrót