[Giulia] Certyfikat gwarancji

FernandoAlfonso

ZBANOWANY
Auto
matyczna pralka Samochód: Giulia 2.0 MY21
Dostaliście certyfikat przedłużonej 5-letniej gwarancji? Ja już od ponad miesiąca nie mogę się doprosić, miałem już dostać pocztą, na maila i nic. Nie wiem dlaczego to dla nich taki problem. Pomijam już niepoważne traktowanie klienta, ale wolę dmuchać na zimne, bo już po kupnie Bravo z niby 3-letnią gwarancją, potem próbowali się wypiąć, że to nieprawda, ale na szczęście dobrze się skończyło po solidnej awanturze.

Tak dołączają do gwarancji odrębny dokument zwany certyfikatem i ten jest integralną częścią gwarancji - z pieczątek i treści wynika, że wystawia go salon w którym kupujesz pojazd- a poza certyfikatem otrzymujesz jeszcze odrębny dokument dotyczący wydłużonej gwarancji.
Dostrzegając panujący w serwisie bałagan, profilaktycznie zadbałbym o kompletację wszystkich dokumentów, tak na wszelki wypadek...

Ja musiałem chwilę prosić, zanim się doprosiłem (Carservis). Dostałem pdf mailem. Poza tym jak wejdziesz na swoje konto Mopar, to tam zobaczysz że masz 5 lat gwarancji.

A tak w ogóle, co nie wchodzi w zakres rozszerzonej gwarancji? Bo jak rozumiem jest to po prostu dawna gwarancja MaximumCare i ona chyba nie obejmowała jakichś rzeczy, typu skrzypienia, tapicerka itp.

Amortyzatory
Powrót