• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Montaż Recechipa - jak rozpiąć złącze elektryczne przy grodzipod górną osłoną silnika

Jacek S.

Nowy
Auto
Stelvio 2.0 benzyna
Montaż Recechipa - jak rozpiąć złącze elektryczne przy grodzi pod górną osłoną siln.

To pod boczną osłoną rozpiąłem bez problemu . To u góry jest jak przymurowane , cofnąłem zabezpieczenie , klik i nic ...
Próbowałem poćwiczyć na takim samym , lepiej dostępnym złączu w okolicy wlewu oleju i to samo ... Jak to rozpiąć ???

pozdro

jacek

Cierpliwości i ewentualnie cienki śrubokręt i podważyć obudowę :) gniazda.
Montowałem tego naście szt jedne idą ciężko drugie lekko taki ich urok.
Pssst btw może odemnie kupione ?? SHOPEFI ??

Wysłane z mojego 21081111RG przy użyciu Tapatalka

Cierpliwości i ewentualnie cienki śrubokręt i podważyć obudowę :) gniazda.
Montowałem tego naście szt jedne idą ciężko drugie lekko taki ich urok.
Pssst btw może odemnie kupione ?? SHOPEFI ??

kilkanaście sztuk, to spore doświadczenie jak to działa i jakie niesie konsekwencje? proszę o odp

- - - Updated - - -

Zrobione , cienki wkrętak jest jednak nieodzowny .

I jak chodzi? co konkretnie kupiłeś?

Kiedyś sprzedawałem boxy V-Techu (jak byli jedyną firmą w tej branży), zamontowałem ich dobre kilkadziesiąt, głownie do JTD (Fiaty, Alfy, Lancie), a żeby było ciekawiej, te same wchodziły do Toyot z motorem 1,4 D4-D. Nigdy nic złego się nie wydarzyło, kilka z nich jeździ do dzisiaj (a przynajmniej z kilkoma mam kontakt). RC montowałem u siebie i kilku klientów Opla. Nie zanotowano skutków negatywnych, wszystkie jeżdżą (kilka z nich w momencie montażu było na gwarancji, m.in. moja Giulia).
Było na ten temat już tyle wypowiedzi użytkowników, że kolega XJ6 powinien wiedzieć, bo nie od dziś śledzi dział Stelvio/Giulia.

Jestem tego dystrybutorem www.facebook.com/shopefi
Fajnie to działa miałem okazję testować to na hamowni z pomiarem afr. Nie dzieje się nic niepokojacego polecam wkomplecie z kontrolerem pedału gazu xlr naprawdę robi różnicę :)

Amortyzatory
Powrót