Leszek_Zal
Nowy
A jeśli nie chce mi się wymieniać opon w aucie z napedem na 4 koła, albo mnie chwilowo nie stać na zakup zimówek to czy przetrwam zimę w mieście? Zimy takie jak ostatnie. Drogi raczej czarne.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
A argument "aktualnie mnie nie stać" .... No wybacz, musi Cię być stać, albo kup taki samochód, żebyś miał budżet na jego utrzymanie ;-)
A argument "aktualnie mnie nie stać" .... No wybacz, musi Cię być stać, albo kup taki samochód, żebyś miał budżet na jego utrzymanie ;-)
Moim zdaniem cena opon zimowych nie jest adekwatna do tego ryzyka , które będziesz podejmował codziennie używając samochodu ma oponach letnich w zimę. Samochód ma prawie 300 KM a to kusi ,żeby gdzieś przyspieszyć , wcisnąć się itp.
No aktualnie mój dorgi krezusie są pewne przestoje, zatory płatnicze, zerwane kontrakty inne tematy, że się człowiek czasem zastanawia nad kształtem listy proirytetów.
złote rady w stylu: tankuj zawsze do pelna 98 lub 100 i tylka na zagranicznych stacjach, myj zęby, auto tylko w ASO, raz do roku ceramika
Karol1 kupuje zimowe. To już pewne. Jeżdżę teraz na eagle goodyear. A, że robię w szwajcarskich zegarkach (obyczaj mój album) i jestem zwolennikiem uporządkowania pewnych mechanizmów, procedur, unifikacji w ramach jednego modelu i inne tego typu fanaberie to chce kupić goodyera. Dajcie teraz znać co Wy macie. Potrzebuje opony „w kłosek” -kierunkowe-spodziewam się jazdy po kałużach lub błocie pośniegowym a nie w zaspach śnieżnych.
Brakuje jeszcze, żeby w ramach oszczędności wrzucać regenerowane poduszki powietrzne. Bo po co nowe z ASO.
Ok rozumiem. Na forum jest taki gość jak Kolpak i oponami felgami zajmuje się zawodowo. Sporo jest alfistów , którzy zakupili opony felgi u niego. Polecam sam kupiłem zestaw.
Chyba wiecie, że porównanie do dawnych czasów było żartem? Bo jak tak czytam, to mam wątpliwości czy macie poczucie humoru. A tak przy okazji: w Niemczech nie ma obowiązku używania zimówek. Sprawdzałem, bo mam tam jedno auto, które jest używane od święta, tylko po mieście, jak jest śnieg lub mróz to nie jeździ, ot takie wozidło. I stoi na letnich gumach. A jak patrzę na parking to nie ono jedne.
Uczepiliście się wątku finansowego
No nie. Nie ma zgody na to.
stąc Cię lub Cie nie stać a jak Cie nie stać to po co pchałeś się w auto szympansie, na które Cie nie stać-hahahah
chodzi o to, czy sprawa opon na zime jest zero-jedynkowa, czy są dopuszczalne wyłączenia (bo napęd na 4 koła! CZTERY!, bo mało jeżdze, bo duże miasto ze sprawną słuźbą drogową, bo nie musze jeździć jak pada śnieg i jest minus 10, itd.)