Zakup Giulii

Zapomniałeś jeszcze dodać:
BO TAK CHCĄ.
Moje pieniądze i moja sprawa na co je wydaje.

Nie musisz się tak zapalać, bo masz suva:) Nikt nie kupuje auta "bo tak chce", chyba, że jest milionerem i ma cały hangar samochodów:) Zawsze decyzje podejmuje się w oparciu o jakieś przesłanki. Na temat motywacji kupujących suvy dużo się mówi. Rozmawiałem nawet niedawno, oglądając w salonie Giulię, "czemu Giulia w porównaniu ze Stelvio sprzedaje sie znacznie słabiej? Przecież praktycznie wszystko przemawia za Giulią, poza komfortem wsiadania (jest niższa).
To, co zacytowałem, to są opinie sprzedawców z salonów:)

Nie musisz się tak zapalać, bo masz suva:) Nikt nie kupuje auta "bo tak chce", chyba, że jest milionerem i ma cały hangar samochodów:) Zawsze decyzje podejmuje się w oparciu o jakieś przesłanki. Na temat motywacji kupujących suvy dużo się mówi. Rozmawiałem nawet niedawno, oglądając w salonie Giulię, "czemu Giulia w porównaniu ze Stelvio sprzedaje sie znacznie słabiej? Przecież praktycznie wszystko przemawia za Giulią, poza komfortem wsiadania (jest niższa).
To, co zacytowałem, to są opinie sprzedawców z salonów:)

Nie zapalam się bo mam suva ale sprowadzanie mojego wyboru czy wielu innych użytkowników stelvio do argumentu "bo sąsiad ma" jest słabe.
Stelvio jest większe w srodku od giulii, ma bardziej praktyczny bagaznik więc pewnie tym podyktowana jest większa sprzedaż. Giulia jest pięknym autem, ładniejszym nawet od stelvio, lepiej się prowadzi ale jest mniej praktyczna. Gdyby oferowali giulie w kombi to pewnie na to bym postawil. A tak daily wkoło komina to giulietta a dalsze wypady stelvio.

N
Stelvio jest większe w srodku od giulii, ma bardziej praktyczny bagaznik więc pewnie tym podyktowana jest większa sprzedaż. Giulia jest pięknym autem,

Giulia jest pięknym autem i bezpiecznym i na pewno nie zabierze Ci jej armia. Natomiast stelvio jak najbardziej tak. Może zabrać. Już nawet zaczyna:)
"w razie ogłoszenia mobilizacji i w czasie wojny, wojsko może przejąć samochód terenowy lub o przeznaczeniu ciężarowym w czasowe użytkowanie".

https://moto.pl/MotoPL/7,88389,2803...olejni-wlasciciele-otrzymali.html#s=BoxOpImg8

Kupujmy więc Giulie.

Nikt nikomu nikt nie zabierze zazwyczaj każdy SUV jest rejestrowany jako typ nadwozia COMBI a tak jest w przypadku Stelvio.
Proszę zapoznać się z ustawą

Skończyłem czytać podanego linka na wynurzeniach tego kretyna. Skąd się tacy biorą to ja nie wiem.
Przerażające, że mieszka się z takimi w jednym kraju.

Ostatnia edycja:
Nikt nikomu nikt nie zabierze zazwyczaj każdy SUV jest rejestrowany jako typ nadwozia COMBI a tak jest w przypadku Stelvio.
Proszę zapoznać się z ustawą

wytłumacz to mojemu kumplowi, który na Gelende dostał przydział mobilizacyjny.

wytłumacz to mojemu kumplowi, który na Gelende dostał przydział mobilizacyjny.
G klasa jest pojazdem w pełni terenowym.
Przecież to samochód wojskowy z lat 70.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

G klasa jest pojazdem w pełni terenowym.
Przecież to samochód wojskowy z lat 70.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

co Ty powiesz - Gelenda z 2020 rocznika to samochód wojskowy? coraz lepiej.

Skończyłem czytać podanego linka na wynurzeniach tego kretyna. Skąd się tacy biorą to ja nie wiem.
Przerażające, że mieszka się z takimi w jednym kraju.

Do kogo kierowałeś ten wpis?

Temat się rozwija, wiadomość z mediów z Podlasia: właściciele Daci Duster, zamieszkujący wschodnie tereny Polski, dostali zawiadomienia o tym, że zgodnie z obowiązującymi uregulowaniami prawnymi, wojsko będzie rekwirować prywatne samochody w razie potrzeb"

Żaden właściciel Giulii nic takiego nie otrzymał. Niby brzmi to śmiesznie ale realia nieraz zaskakują. Troszkę weszliśmy na boczne tory:)

Ostatnia edycja:
Tymczasem cenniki 2022 ogłaszają: najniższa możliwa cena Giulii, wyjściowa do doposażenia, to 186 tysięcy... W zasadzie przyzwoitej wersji, mówie o bazowym silniku 2.0, poniżej 200 tysięcy się nie kupi...
Wszystkie samochody podrożały. Ale pamiętam, że w 2021 start był z ceny w okolicy, gdzieś 140 tysięcy??
Masakra.

Niby masakra ale ma to tez druga stronę medalu, 6 lat temu kupując w salonie mazdę trójkę za 82tys nie sądziłem że teraz sprzedam ją za 60... Straciła 25% w 6 lat :)

Nawet nie dlatego kupują suvy:)
Bo moda.
Bo sąsiad ma.
Bo wszyscy kupują.
Bo bezpieczniej.
Ten argument prawdziwy tylko w połowie: na każdym zakręcie, szczególnie w deszczu, żaden suv nie ma szans z sedanem czy hatchbackiem, fizyki nie oszukasz.
Nie patrzą, że:
a) droższy
b) droższy w utrzymaniu
c) więcej miejsca na parkingach
d) wcale nie więcej powierzchni bagażowej
e) niemal każdy przypomina ciężki but z cholewką:)

jeżeli ktoś jest "podatny" to zapewne i tak bywa. W moim przypadku, oczywiście pomijając uczciwe porównywanie/przemawianie, zdecydował inny aspekt - a mianowicie brak ALTERNATYWY. Jako, że od wielu lat jeżdżę wyłącznie alfami, dylemat sprowadzał się do tego czy kupię po 4,5 roku jeżdżenia Giulią...znowu Giulię czy jednak spróbuje czegoś innego...wygrała ciekawość i chęć zmiany...

W standardzie i to wersji bazowej Giulii teraz jest np. podwójna końcówka rury wydechowej. Kiedyś tego nie było. Brakuje felg 18, jedyną opcją, którą można dodać to pakiet asystent kierowcy plus. Dziwny jest konfigurator, w którym prawie nic nie można dokonfigurować :)

Niby masakra ale ma to tez druga stronę medalu, 6 lat temu kupując w salonie mazdę trójkę za 82tys nie sądziłem że teraz sprzedam ją za 60... Straciła 25% w 6 lat :)

Ja kupiłem Giuliettę za 70, sprzedałem za 50, kupiłem Giulię za 147, teraz bym musiał dopłacić kilkadziesiąt tysięcy.

Amortyzatory
Powrót