Przyszłość Giulia/Stelvio i całej Alfą Romeo

Czytam i nie wierzę... JPRDL.
Ja bym zrozumiał, jakby mój dziadek po przymusowych robotach w Niemczech nie kupił VW. Ale mamy zdaje się 2023 rok :-O

Jak ktoś musi sobie racjonalizować wybór samochodu, najlepiej tak żeby poczuć się lepiej niż inni (np. ten "motłoch" co kupuje nazistowskie maszyny), to zawsze znajdzie drogę, żeby to zrobić.
Rozumiem subiektywne odczucia prowadzenia, komfortu, ergonomii czy klimatu wnętrza. O tym można rozmawiać.

Ala jak mi ktoś pisze, że nie kupi niemieckiego, bo Hitler to mózg mi pęka... proponuję tym wszystkim "patryjotom" również:
- nie kupować amerykańskiego, bo wybili Indian
- nie kupować chińskiego, bo tam jest komunizm
- nie kupować francuskiego, bo rewolucja była krwawa i dużo głów ścięto
- nie kupować szwedzkiego, bo był potop przecież
- nie kupować czeskiego, bo kolaborowali
- nie kupować brytyjskiego, bo za późno ruszyli nam z pomocą
- nie kupować australijskiego, bo to przecież dawna kolonia amerykańska -> patrz Indianie
- nie kupować włoskiego (broń Boże!) bo tam faszyści byli, a Mussolini pomagał Hitlerowi
- nie kupować japońskiego, bo napadli Koreę oraz sprzymierzyli się z Niemcami, czyli znowu ten mały z wąsami...

Jakby się głębiej zastanowić, to pozostaje TYLKO polska motoryzacja - czas chyba coś reaktywować? Jakieś restomody robić? Tylko uważajcie na obcy kapitał, bo masoni coś przejmą i już tylko hulajnoga drewniana zostanie...

Patrz zapomniałeś o Korei a byłeś całkiem blisko na końcu listy :⁠-⁠).

Dla ścisłości Cupra jest hiszpańska.
Kolega zaczyna relatywizować? Brakuje konsekwencji. Było poszukać jakiegoś auta z Aisinem. Bo tak zdejmując rękę z drążka skrzyni biegów będziesz musiał krew wycierać.
Skończ już tą pustą dyskusję, bo to jest naprawdę słabe.
Zdejmując nogę z hamulca również krew, bo tam znowu m.in. Continental wykonywał elementy systemu hamulcowego pod brake by wire wykonywał.
I te wszystkie sterowniki Boscha...

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

Czytam i nie wierzę... JPRDL.
Z tych wszystkich krajów, które wymieniłeś tylko jeden jest naszym odwiecznym wrogiem (i będzie czy to się komuś podoba czy nie) i przedstawiciele tylko jednego narodu mordowali Polaków planowo i na masową skalę oraz traktowali jak niewolników. Jeśli nie widzisz różnicy, to JPRDL.
To że w Giulii są jakieś elementy niemieckie, to trudno, przeżyję, skoro nie ma zamienników - taki urok globalizacji. W Dacii też pewnie są.

Nic oprócz gorszego wykończenia wnętrza niż w innych markach grupy :)

Nie jasnowidz. Znajomość historii.

Ja bym się nie chwalił taką znajomością historii. Jest na poziomie rosyjskiego trolla. Gorzej - nawet poniżej standardów PIS a to już duże osiągnięcie.

Ja bym się nie chwalił taką znajomością historii. Jest na poziomie rosyjskiego trolla. Gorzej - nawet poniżej standardów PIS a to już duże osiągnięcie.

To fakt, potem jest lewica, długo, długo nic, ministrant TVN-u...długo długo nic, i platforma, żartobliwie przez niektórych zwana obywatelską.

To ciekawe info. Szukałem na aukcjach USA jaga XF, na którego napalony jestem od lat (chociaż raczej w wersji kombi) a kupiłem trochę przez przypadek najlepszy wóz na świecie ? I jeszcze Dodge ? Też byłem zainteresowany tak samo jak XF, ze względu na 5.7 HEMI, ewentualnie 3.6 penta, Durango w czerwonej skórze, lub Charger w szarej szmacie bo głównie takie sie produkuje ;) Chyba mam dobry gust.

Ostatnia edycja:
Podobno VW kasuje z oferty Arteona, bo sprzedaż na poziomie 20tys rocznie jest niezadowalająca. Ciekawie ilu z tych 20tys. klientów przyciągnie Gulia.

Sposób myślenia jaki przyjął to: mało używek na rynku, więc będzie droższe w utrzymaniu, no ale przy tym zero konkretów.

Amortyzatory
Powrót