marekkoczta
Aktywny
Nie mam pojęcia, ale udało mi się już zamówić Stelvio 2023 w wersji Competizione. Strasznie jestem ciekaw tych nowości.
cena
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie mam pojęcia, ale udało mi się już zamówić Stelvio 2023 w wersji Competizione. Strasznie jestem ciekaw tych nowości.
Jasne, chrzanic jak samochód jeździ, ważne że ma gadżety to dzięki nim się będzie sprzedawać.Wreszcie są LED-y, a to, że dali digitale, to akurat uważam za zmianę na lepsze. Jeśli te auta mają się sprzedawać i być konkurencyjne, to było to niezbędne.
Jasne, chrzanic jak samochód jeździ, ważne że ma gadżety to dzięki nim się będzie sprzedawać.
kupił Audi A5 bo ma lepsze multimedia, kamerę cofania itp.
Niestety tak, mam znajomego, Alfistę (4 alfy w życiu) który po jeździe próbnej Stelvio i Giulią stwierdził że genialnie jeżdżą, Gulią był nawet zaskoczony mimo że wiedział że może się spodziewać super prowadzenia. Ale kupił Audi A5 bo ma lepsze multimedia, kamerę cofania itp.
... Ludzie, dla których takie rzeczy są najważniejsze w aucie powinni od razu szukać innych marek.
Kuuurde, z całym szacunkiem... sam jeżdżę Audi, ale kupowanie samochodu ze względu na multimedia to jakiś absurd umysłowy dla mnie. Gdybym brał VANa na wyprawę po całej Europie to może miałoby to znaczenie...
Ale ja tam dziwny jestem, wiem - ostatnio jeżdżę 147 i dobrze mi w tym aucie, pomimo 17 lat tego egzemplarza![]()
A wpływają jakoś szczególnie pozytywnie?Co te ledy niby psują w prowadzeniu ? w jaki sposób na nie negatywnie wpływają ?
...
Jak dla mnie to głównie marketing robi ludziom wodę z mózgów i tyle.
[MENTION=3383]Andrzejsr[/MENTION], chyba chodziło nam tylko o to, a przynajmniej mnie, że jeśli miałbym wybór to wybierałbym lepsze "prowadzenie" niż np gadżetowe światła nic nie wnoszące istotnego (zresztą tak zrobiłem). I niszą Alfy chyba są właśnie te właściwości jezdne. Bo jednak łatwiej dopracować elektronikę niż mechanikę - co widać po rynku.
Na marginesie to chyba bym jednak też powiedział, że A5 to nie żaden "zwykły audik" tylko całkiem fajny techniczne samochód, jeśli mówimy o torsen-quattro. A że brzydki i drogi to inna sprawa :-).
1. Zgubiłem się, ja Ci piszę jaki jest wybór (dobrze jeżdżąca Alfa albo cokolwiek innego a ogadżetowanego) a Ty mówisz, że nie ma takiego wyboru.Ale nie ma takiego wyboru, a ktoś wybierający led'ami czy czymkolwiek dla niego ważnym (niezawod... skasowałem ) zaraz jest stawiany jako "nie czujący prowadzenia" itp., "audi wybrał nie wie co to prowadzenie". No nie jest tak.
1. Zgubiłem się, ja Ci piszę jaki jest wybór (dobrze jeżdżąca Alfa albo cokolwiek innego a ogadżetowanego) a Ty mówisz, że nie ma takiego wyboru.
2. Tak, jak ktoś się kieruje głównie ledami/tabletami tzn, że nie zna się na "prowadzeniu" i nie zależy mu na tym albo, że go nie potrzebuje w danym zakupie. Nie jest to żadna krytyka tylko stwierdzenie faktu, każdy ma swoje priorytety i tyle (pomijam, te Audi w kontekście prowadzenia).
Co do tego czego rynek ogólnie oczekuje to pewnie masz rację.
Ale weź pod uwagę, że Stelantis ma mnóstwo marek w swojej grupie. To czemu nie może mieć jednej Alfy stawiającej na jezdność a pozostałych na gadżety?
Pewnie najlepszy czyli jakiś służbowy :-).Alfist dlaczego?
Mam służbową SuperB