Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
nigdy nie było AGM w stelvio tylko EFBAgm h7/h8
Mi wymienili w ASO na taki
Pokaż załącznik 282738
Podjedż do zakładu/warsztatu elektromechanicznego, sprawdzą odpowiednim miernikiem stan aku. pod obciążeniem i powiedzą co on jest wart. System ładowania w Giulii/Stelvio nie ładuje aku. do "pełna"i nie koniecznie Twój aku. jest do wymiany.. Kiedy jest ostateczny moment konieczności wymiany aku
nigdy nie było AGM w stelvio tylko EFB
A po co Ci ten CETEK? Ponad 3 lata temu wymieniono mi w ASO akumulator na gwarancji (pół roku po zakupie auta), bo przez ten czas nie działał mi Start&Stop i w końcu zgłosiłem to do ASO, chociaż wcale mi go nie brakowałoPo konsultacjach w serwisie akumulatorów kupiłem ładowarkę CETEK i po kłopocie. Ładowanie raz na 6 tygodni i nie ma żadnych problemów. Wszystkie odbiorniki włączone.
Problemy z komunikatem o aku są od zimy. Zrobię tak jak pisaliście i podjadę do warsztatu na sprawdzenie.
Ponawiam pytania: czy jesteśmy skazani na fabryczną Vartę, czy są inne lepsze baterie? Jaki jest ich koszt?
Kupiłem Stelvio my17, w sierpniu 21, ma przebieg 60k km.
Podobało mi się, odłączenie Auto S&G z powodu aku... Wiem o module, który to usuwa, ale boję się ingerencji w elektronikę.
Jaka jest różnica między afg a efb?

No to taka odpowiedź na odczepnego Dareek.
Po pierwsze, to zadałem sobie trud i do 2019 na forum nic nie ma o aku. Więc temat nie był klepany.
Po drugie, jak mam wszystko OE kupować, to po co forum?
Po trzecie czym innym jest wymiana na gwarancji, czym innym po 5 latach użytkowania.
Dlatego gdy czytam o tym, że AR zmieniła rodzaj aku w Stelvio to chcę znać różnicę.
Poza tym, zetknąłem się z opiniami, że Varta obniżyła jakość i stąd moje pytanie o lepsze zamienniki i ich cenę.
No to taka odpowiedź na odczepnego Dareek.
Po pierwsze, to zadałem sobie trud i do 2019 na forum nic nie ma o aku. Więc temat nie był klepany.
Po drugie, jak mam wszystko OE kupować, to po co forum?
Po trzecie czym innym jest wymiana na gwarancji, czym innym po 5 latach użytkowania.
Dlatego gdy czytam o tym, że AR zmieniła rodzaj aku w Stelvio to chcę znać różnicę.
Poza tym, zetknąłem się z opiniami, że Varta obniżyła jakość i stąd moje pytanie o lepsze zamienniki i ich cenę.