Automatyczne światła mijania-wycieraczki Polifty

Napisz konkretnie patrzyłem mam 167 bajt OD ZMIENIAM...............na
twoj bajt 167 '0D' -> binarny format '00001101'.
bity liczosio z prawa na lewo zaczynajac od zera. w twoim przypadku 2-i bit bedzie '00001 1 01' ktury masz juz ustawiony.

Udało Ci się w jakimkolwiek przedlifcie EU to odpalić czy nie?
po prawdzie nigdy nie probowalem. mam pare auto pod reka, moze puzniej sprobuje.

trick piszesz oprócz bytu 167 który chyba nawet ciągle mam ustawiony, ustawić USA, w menu przestawić, wróćić na EU i mimo że zniknie to bedzie działać?
tak, zrozumiales dobrze.
w tej chwili nie znalazlem sposobu, aby menu pozostalo po konwersji z US-EU. bo w MY20 znyka wielu elementow - DRL/headlights with wipers/Auto-on comfort i kilka innych

Ostatnia edycja:
Czyli Markowi pewnie juz zniklo bo auto przerobione juz na eu.

no mialem tu taki wypadek gdy w US Giulii wylaczylem DRL w menu by zachowac akumulator, zrobilem konwersja na EU, i potem spedzilem kilka godzin szukajonc dlaczego DRL nie dziala :lol:

Jak masz kraj ustawiony na usa, na pl znika ale przypuszczalnie co stawisz na usa zostanie

Ok, panowie bo już nie kumam. Normalne auto z Polski, nie z USA, powinno mieć tę funkcję, czy nie?

wg tego co pisze [MENTION=85242]shpuncik[/MENTION] nie, tylko przy ustawieniu USA pojawia się ustawienie w menu, je trzeba zmienić i wrócić na PL. ciekawe czy mapy trzeba będzie wgrywać jeszcze raz - w te i we wte zmian regionu nie robiłem, a po samej zmianie na USA na pewno nie będą widoczne EU

wg tego co pisze @shpuncik nie, tylko przy ustawieniu USA pojawia się ustawienie w menu, je trzeba zmienić i wrócić na PL.
[MENTION=20089]epsonix[/MENTION], ok, ale jak wytłumaczyć, że pisali koledzy mający auta z Polski z salonu, mają tę funkcję?

Zrobiłem szybki test: światła na auto i wycieraczki na auto (2-gi poziom). Pryskałem wodą na czujnik deszczu i po kilku (3-4) uruchomieniach wycieraczek światła mijania się włączyły.
Giulia z czerwca 21r
[MENTION=22250]mat09[/MENTION], auto salon Polska czy USA?

by miec ta funkcje musi byc wlanczony w proxi - bajt 167 bit 2 - to wlacza menu punkt w infotainment "headlights on with wipers".
Czy mógłbym prosić o instrukcję krok po kroku jak za pomocą MES włączyć tę funkcję w aucie przed liftem.

np. radia mogą fabrycznie mieć defaulta na to inaczej ustawionego w zależności od okresu produkcji, albo w zależności od firmwaru inaczej obsługiwać tą akurat funkcję z danym ustawieniem np kraju. a zmiany są normalne - ciągle coś grzebią - w poliftach były serie aut z 2 mcy któe miały coś w proxi źle poustawiane i była kampania (o jakąś inną funkcję chodziło, nie pamietam), tak więc auto autu nie równe.

kolega [MENTION=85242]shpuncik[/MENTION] opisał że ustawienie znika na kraju PL, zmień sobie na USA + dodaj byte 167 zmianę, ustaw w menu funkcję, wróć na PL proxi i sprawdź czy działa

- - - Updated - - -

Czy mógłbym prosić o instrukcję krok po kroku jak za pomocą MES włączyć tę funkcję w aucie przed liftem.

wszystko co trzeba masz napisane, zmieniasz w edytorze hex proxi (prawy ALT + C wciśnij na ustawieniach). więcej nie piszę, tu nie przedszkole żeby za rękę prowadzić (ja nie mam czasu a przez to i ochoty), było wiele razy pisane

Amortyzatory
Powrót