Ze swojej strony mogę dodać dwa grosze - nie do końca na temat, bo pytanie jest o nagłośnienie podstawowe.
W swoim samochodzie mam najwyższy HK (generalnie bym nie brał, ale musiałem, bo był "spakietowany") i używam Tidala HiFi oraz odtwarzam bezstratne pliki Flac - dupy nie urywa.
Generalnie uważam, że dobre audio trzeba dodać sobie samemu (DIY albo dać do zrobienia profesjonalistom), bo nie znam samochodu w którym fabryczne audio jest dobre (nie jeździłem Rolls-Royce'm - więc nie wykluczam, że takie istnieje w przyrodzie

).
I tak się pewnie skończy po gwarancji.
Natomiast - mam okazję pojeździć inną Giulią z zestawem Mid i .... wielkiej różnicy nie odczuwam jeżeli chodzi o jakość dźwięku pomiędzy nimi

- skupiam się na "czystości/jakości brzmienia - nie na głośności

.
Jedynie, na niektórych kawałkach wpada w rezonans - ale kładę to na karb jakiegość montażu (fabryka) tego egzemplarza - ale wielkiej różnicy nie czuć.
Uważam, że nie warto brać najwyższego HK (jeżeli nie trzeba w pakiecie), a za różnicę w cenie zrobić własne audio (przy okazji wytłumiając/wygłuszając samochód).
Na Alfaowner jest całkiem dobry wątek odnośnie audio w Giulii/Stelvio.
Zakładam, że różnica pomiędzy Basic i Mid HK może być już większa, bo tam pojawia się wzmacniacz.
Nie mam pojęcia o różnicach wygłuszenia/wytłumienia pomiędzy Giulią i Stelvio, ale bez porządnego wytłumienia/wygłuszenia nie ma mowy o normalnym brzmieniu tak, czy inaczej.
Poz.