• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Zderzak przedni od Giulia Veloce do wersji Super

karolm

Nowy
Auto
Alfa Giulia 2.0B :)
Cześć,
jako, że alfa zostaje ze mną na dłużej to przyszło mi do głowy, żeby wymienić zderzak przedni na ten z wersji Veloce (mam wersje super). Czy ktoś robił taki zabieg? Czy zderzak pasuje 1:1? Wiadomo, że kratki dolne są inne ale czy np. Scudetto i zaślepki od spryskiwaczy pasują jakimś cudem? Podejrzewam, że maskownica dolna też jest inna?
Będę wdzieczny za podpowiedzi :)

[MENTION=79678]kozak[/MENTION] montował na wiosnę jak mu na parkingu ktoś przetarł/uszkodził. może się odezwie, chyba że już tylko bryluje na forum BMW540xi haha

Hehe, weź .

Co do zmiany części sporo potrzeba.
Zderzak, zaślepki spryskow, wloty powietrza , kierownice powietrza na hamulce , przednie części nadkola No i przedłużenie zderzaka (dolna czesc)
O ile kupisz kpl zderzak w co watpie bo handlarze wyciągają wszystko co sie da , to cala operacja wyjdzie koło 4-5tys, na nowych częściach pewnie koło 6-7tys. Mało opłacalne . Ja robiłem z ac prawa stronę , pod ac mi podciągnęli scudetto , dolna cześć zderzaka (to jest najdroższe ) to i tak dopłaciłem 1300zl za dodatkowe części.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

A nie no to faktycznie trochę za dużo zabawy. Chyba nie mam aż takiego ciśnienia :D Dzięki!

Bierz pod uwagę, że stary zderzak możesz sprzedać, więc finalnie wyjdzie mniej.

Ja się dopytam od razu jak wygląda sprawa z montowaniem zderzaka QV do Veloce. Kierownice powietrza, ślizgi itp są takie same czy trzeba wymieniać? A może w ogóle nie pasuje do zwykłych błotników?
Mam auto bez lamp i zderzaka, patrząc na Allegro to różnica w cenie zderzaka wynosi mniej więcej 1000 zł.

Bierz pod uwagę, że stary zderzak możesz sprzedać, więc finalnie wyjdzie mniej.

Ja się dopytam od razu jak wygląda sprawa z montowaniem zderzaka QV do Veloce. Kierownice powietrza, ślizgi itp są takie same czy trzeba wymieniać? A może w ogóle nie pasuje do zwykłych błotników?
Mam auto bez lamp i zderzaka, patrząc na Allegro to różnica w cenie zderzaka wynosi mniej więcej 1000 zł.

Kto ci kupi zderzak z super …. Jak tego pełno na Allegro

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tylko po co wymieniać cały zderzak skoro można tylko scudetto i kratki?

Amortyzatory
Powrót