• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

części/schematy do Giulii 2020r

Szuman1981

Nowy
Auto
Giulia
Witam,

panowie, sprawa wagi państwowej.
Dowiedziałem się, ze w serwisie nie udostepniają schematów/zdjęc poszczegolnych do Alfy, a kiedy szukam schematów na necie to niestety zadnego nie widze, jest to cholernie utrudnione przy zbieraniu klamotów do przodu.
Niestety to moja pierwsza Giulia, więc na czyms musze sie oprzeć do skompletowania.

Czy jest tu jakas osoba, której mógłbym podeslac zdjęcia z częściowo złożonego przodu aby powiedziała mi czego brakuje do kompletu, gdzie to się znajduje, ewentualnie od siebie podesłała jakieś zdjęcia wspomagające kompletowanie..
Giulia 2.0 benzyna 2020r. wersja USA.

pozdrawiam

wrzuć foto swojej będzie łatwiej powiedzieć co masz a czego brakuje.

Zaraz znowu zacznie się jazgot przeciwników importu, a tak spokojnie się zrobiło.

Dowiedziałem się, ze w serwisie nie udostepniają schematów/zdjęc poszczegolnych do Alfy, a kiedy szukam schematów na necie to niestety zadnego nie widze, jest to cholernie utrudnione przy zbieraniu klamotów do przodu.
A dlaczego mieliby udostępniać osobie postronnej? Gdybyś był projektantem najnowszego układu scalonego, to udostępniłbyś projekt byle żulowi z parku, które powie, że chce unowocześnić swojego smartfona?

- - - Updated - - -

Zaraz znowu zacznie się jazgot przeciwników importu, a tak spokojnie się zrobiło.

Czytałeś moją historię z czasów PRL?

Kwestia Veloce czy zwykła.
Z zdjęć innych aukcji można sporo wyczaić. Następnie na stronie sklepu np. akuki, poza tym gość ma dostęp do schematów.
Jeśli zwykła kilka nr części masz na zdjęciu excela w temacie sprowadzenie z USA.
Swoją drogą co takiego tajnego jest w zwykłym schemacie, paranoja. Dziw że maskę można otworzyć...
(Jeśli nie masz zaczepu trójkąta w klapie)
60.jpg

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

IMG_20220801_091443.jpg

Na zdjęciu skrzynka bezpieczników do wspomnianej Alfy Giulii. Rok 2020r., tył napęd, 2.0t benzyna, wersja USA.

Czy ktoś tutaj z forumowiczów posiada taki sam model samochodu i jest w stanie powiedzieć czy ta skrzynka jest kompletna jeśli chodzi o bezpieczniki czy muszę pouzupełniać któreś z pustych miejsc?

Jak kolega [MENTION=85242]shpuncik[/MENTION] napisał - zarejestruj się jako warsztat (albo poproś kolegę) i za kilka EUR masz możliwość ściągnięcia wszystkich schematów, jakie Ci są potrzebne, bez kombinowania.

Czy ktoś mógłby mi podesłać schematy przodu Giulii z pakietem Veloce? Próbuję się zarejestrować na tej stronie, ale ma problem z połączeniem się z serwerem.

Czy ktoś mógłby mi podesłać schematy przodu Giulii z pakietem Veloce? Próbuję się zarejestrować na tej stronie, ale ma problem z połączeniem się z serwerem.

image(1).jpgimage(2).jpgimage.jpg

Ja tylko coś takiego mam.

Ostatnia edycja:

Wysłałem ci info na priv i jak coś, to się odezwij

Amortyzatory
Powrót