[Stelvio] Boks dachowy

bronek90

Użytkownik
Auto
Stelvio FE LPG; Giulia Veloce `17 LPG
Witam. Muszę w tym tygodniu kupić boks dachowy do stelvio bez relingów. Bagażnik z belkami już mam wybrane, thule wingbar. Z boksem nieco więcej rozterek a do tego brak doświadczenia w tym temacie. Czy warto dopłacać do Thule czy brać taurusa, module czy inne inter packi? Ci co mają u siebie, możecie wrzucić jakies zdjęcia z tym co macie? Nie wiem, czy brać do 180 cm długości, czy jednak 195 i żeby trochę wystawał poza linię przedniej szyby.

Pozdrawiam serdecznie.

Jak chcesz na lata to thule bierz dużego bo po to jest żeby go pakować Pod korek ... lepiej mieć w bagażniku mniej ...
Thule ma inny plastik zawiasy zamki to posłuży ......ja mam thule pacific 780 i jestem zadowolony

Jak chcesz na lata to thule bierz dużego bo po to jest żeby go pakować Pod korek ... lepiej mieć w bagażniku mniej ...
Thule ma inny plastik zawiasy zamki to posłuży ......ja mam thule pacific 780 i jestem zadowolony

Też myślałem o tym modelu, jeśli thule rzeczywiście lepszy to jasne, ciekaw jestem tylko jak wypadają inne firmy

20211229_110123.jpg

Mam Thule Motion XT XL. Pakuje się do niego czteroosobowa rodzina. Cichy w użytkowaniu. Polecam.

Jako, że nikt nie odpowiedział to może komuś pomogą na przyszłość fotki. Kupiłem sobie ten box THULE MOTION XT XXL BLACK GLOSSY - 610 litrów. Kolumbryna jest faktycznie wielka i powoduje, że czujniki na szybie są zacienione( przycieniony wyświetlacz) ale nie wygląda to tragicznie. Zastanawiałem się nad 500l jak już mierzyłem w intercarsie ale padło jednak na 610. Test spalania też bez zaskoczenia - z 8,6 na 9,5 przy zwykłej przepisowej jeździe( o co zimą nie jest trudno). Niestety w stosunku do 400 i 450 litrowych musiałem pchnąć belki mocujące w przód o 5 cm aby bagażnik się do końca swobodnie otwierał :D Jest troszeczkę głośniej ale tysiąc km w jedną stronę bez bólu minie.
Tak więc jak ktoś ma wątpliwości i musi przewozić więcej niż 4 komplety sprzętu narciarskiego( snowbordowego) to sprawa się wyjaśniła.
IMG_2126.jpg
IMG_2139.jpg
IMG_2128.jpg

Amortyzatory
Powrót