FernandoAlfonso
ZBANOWANY
- Auto
- matyczna pralka Samochód: Giulia 2.0 MY21
W jakim celu? Silnik zaczął brać olej?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Jest, wymianę robiłem w tym serwisie przy 25000.
W jakim celu? Silnik zaczął brać olej?
To widzę, ale po co?
Bo nie mam co z hajsem i czasem robić.To widzę, ale po co?
Nigdy w żadnym swoim samochodzie nie zmieniałem oleju inaczej niż tego wymagały przeglądy i nigdy nic się nie stało. A nawet jak się stanie przez to że zmieniłem olej trzy miesiące później, typu moduł MA, w co i tak wątpię, to od tego jest gwarancja. Nie mam czasu zajmować się głupotami i liczyć jakichś procentów.Lubić lub nie to jedno. Drugie to czytać ze zrozumieniem i chociaż trochę poszerzać swoją kulturę techniczną. Otóż 15kkm to interwał dla idealnych warunków eksploatacji. Zapylone środowisko (cała Polska) - 10-20% mniej. Krótkie trasy, głównie miasto - kolejne 10-20% mniej. Duże obciążenie samochodu, holowanie ciężkiej przyczepy, czasem tor - kolejne 10-20% mniej. I się robi max 10kkm między wymianami - bez żadnego naciągania i lubi-nie lubi... Ale nie ma przymusi, jak dbasz tak masz.
Oświeć mnie.A co do kolejnej durnoty, "od tego jest gwarancja" - przeczytaj sobie w wolnej chwili regulamin ochrony gwarancyjnej, możesz być w lekkim szoku.
Da się. Można zainstalować mini kamerę szpiegowską.W grudniu mam pierwszy przegląd. Do grudnia może nalatam ok 5000 km. Na pewno będę chciał mieć wymieniany olej. Czy da się jakoś sprawdzić czy serwis go wymienił, czy tylko zainkasował kasę za jego wymianie.
W grudniu mam pierwszy przegląd. Do grudnia może nalatam ok 5000 km. Na pewno będę chciał mieć wymieniany olej. Czy da się jakoś sprawdzić czy serwis go wymienił, czy tylko zainkasował kasę za jego wymianie.