• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zakup opon i felg do Giulia Sprint 2.0 2021

kiel44

Nowy
Auto
Giulia
Dzień dobry,

jako laik w temacie samochodów chciałem prosić o podpowiedź w zakresie zakupu opon i felg zimowych. Aktualnie w mojej Giulii Sprint 2021 mam zamontowane koła 19'. Chciałem zakupić na zimę felgi 18' i opony. Z konfiguracji samochodu wynika, że mam powiększone zaciski hamulcowe w mojej Giulii. Czy nie będzie problemu z zamontowaniem felg 18'?
Znalazłem takie felgi (konfigurator Oponeo wskazał, że powinny pasować do tego modelu)"

Ronal R56 Trend
Rozstaw śrub:5x110
Średnica:18″
Szerokość:8″
Odsadzenie ET:35
Otwór centralny:65,1 OEM

Do tego chciałem kupić opony zimowe 225/45R18.
Czy ktoś miał jakieś doświadczenia/problemy w tym temacie czy raczej nie powinno być problemu z montażem felg 18' na powiększone zaciski w tym modelu?

Pozdrawiam,
Mariusz

Felgi będą pasować, jednak szukałbym używek dedykowanych do AR, odpada problem śrub. Minie udało się kupić w grudniu 21 koła zimowe na felgach 8 i 9" z minimalnie zużytymi oponami 225 i 255, czujniki oryginał za 3000zł+200zł transport.

Amortyzatory
Powrót