Wszystko działa prawidłowo. Prawa wtyczka była urwana i w nowej którą założyłem brakowały 2 kabelki. Jeden to masa od regulacji wysokości a drugi to doświetlanie zakrętów. Wszystko działa już prawidłowo po dołożeniu dwóch pinów.
Poniżej przeróbka drabinki, tak aby komputer USA dobrze intepretował przełącznik EU.
Generalnie w przełączniku USA kolejne stany mają rezystancje:
a. 0 - 0 ohm
b. auto - 147 ohm
c. pozycja - 287 + 147 ohm
d. krótkie - 806 + 287 + 147 ohm
I kazdy z nich przechodzi przez 2 połączone równolegle rezystory 182 ohm, czyli trzeba dodac 91 ohm. Przeróbka tych dwóch rezystorów nie dotyka, więc tego tu nie uwzględniam
Wygląda to tak:
Do przerobienia drabinki będą potrzebne rezystory:
- 150 ohm
- 430 ohm
- 1.1k ohm
Nowy schemat (kolejność pozycji jest już z przełącznika EU)

No i widać, że tam gdzie jest 806+287 to wstawiamy rezystor 1.1k a w 287+147 wstawiamy 440
Ja kupiłem na tme, każdy po 100 sztuk, jakieś 43zł z wysyłką.
I płytka po przeróbce.

Jeżeli ktoś nie chce się zagłębiać w to jak to działa, to wystarczy, że kupi rezystory i przerobi swoją EU płytkę tak jak ta tutaj. Warto pamiętać, że płytka USA jest inna niż EU, więc trzeba przerabiać tą EU.
Po przelutowaniu trzeba sobie sprawdzić czy każdy wartość rezystancji dla każdego stanu jest odpowiednia. Wszędzie dodajemy 91, z racji 2 rezystorów po 182 ohm połączonych równolegle
Podziękowania dla mojego kolegi Kamila, który rozkminił przeróbkę drabinki oraz Epsonixowi za wskazówki