• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Ogromne szumy w Giulii z szyberdachu

michaj96

Nowy
Auto
Giulia 2.0 280 Q4
Hej! Zapewne wielu z posiadaczy Giulii z szyberdachem dotknął fakt, że przy prędkości 165 i wzwyż do auta docierają świsty, bardzo nieprzyjemne szumy przez szyberdach.
W internecie poza zaklejeniem taśmą szczelin na zewnątrz nie znalazłem rozwiązania na ten defekt produkcyjny.

Czy ktoś z Was dokleił uszczelkę, może wymienił ją, a może zrobił coś innego i pozbył się tematu?

Sorry ale nie mogłem się powstrzymać - mieszkasz w Niemczech?

Wysłane z mojego M2103K19G przy użyciu Tapatalka

U mnie poniżej 170 ten dach nie świszczy i nie przeszkadza. Powyżej 170 w zależności od siły wiatru. Zdarzało mi się jechać dłuższy czas 180 i nie przeszkadzał, a czasami już przy 170 denerwująco świszczał. Może u Ciebie to tylko kwestia regulacji?

U mnie poniżej 170 ten dach nie świszczy i nie przeszkadza. Powyżej 170 w zależności od siły wiatru. Zdarzało mi się jechać dłuższy czas 180 i nie przeszkadzał, a czasami już przy 170 denerwująco świszczał. Może u Ciebie to tylko kwestia regulacji?

Żeby nie było, przy 150 nie świszczy, przy 165 tylko w szczególnym przypadku gdy jazda była pod wiatr. Normalnie to jest 170 jak u Ciebie. Zastanawiam się jak pozbyć się tego defektu by cieszyć się z komfortu akustycznego przy większych prędkościach

A to wogole możliwe przy dachu z szybrem?
W końcu nie bez powodu wycisza się od wewnątrz nawet pełne dachy grubą pianką aku od środka żeby wyciąć szumy. To co dopiero oczekiwać jak jest szyber.
Był tu gość szalejący ze szlifierka to może teraz się pojawi ze spawarką i szyber usunie? :⁠-⁠).
A tak na serio, może poszukaj w sieci dyskusji i rozważ temat owiewki która odwali strugę do góry (o ile sama nie zacznie szumieć). Ale obawiam się że to podobny kibel jak wyciszanie lusterek bocznych.

Amortyzatory
Powrót