• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Akcesoryjny aluminiowy korek wlewu paliwa - wersja benzynowa

radosuaf

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21
Nr katalogowy: 50549327
49.jpg

Czy ktoś posiada? Na amerykańskim forum skarżą się, że ciężko się otwiera, zamyka, no i ciężko go odłożyć na miejsce w klapce. Ze zdjęć wydaje mi się, że ta klapka jest nieco inaczej skonstruowana niz u mnie, nie wiem, czy to kwestia wersji USA/EU, czy modelu przed i po liftingu (ja mam MY21).
Chętnie się dowiem, jak się sprawuje, bo jest trochę za drogi, żeby wtopić i odłożyć go na półkę...

Czesc,

zaposiadam ten korek.
Gdybym nie przeczytal o tych „klopotach” to bym nie zauwazyl. :)

Nie mam z nim zadnych klopotow - jak dla mnie - problemy urojone. ;)

Czesc,

zaposiadam ten korek.
Gdybym nie przeczytal o tych „klopotach” to bym nie zauwazyl. :)

Nie mam z nim zadnych klopotow - jak dla mnie - problemy urojone. ;)

Napisz prosze czy w metalowym jest ta gumowa linka która zabezpiecza przed upadkiem ?

Też posiadam , też uważam jak kolega wyżej. Co prawda nie pasuje w miejsce do odkładania plastikowego korka ale mieści się obok rury wlewowej. Na żywo wygląda super. Szkoda że nie ma korka olejowego do silnika w tym stylu.

Kto to mógł tak zaprojektować...

Włosi. :)
Dla nich często priorytetem jest design, a nie utylitaryzm - i za to, chyba, ich lubimy. :)
Tylko, że w tym wypadku, nie jest tak, że korek całkiem się nie mieści - daje się go tam położyć - ale nie jest tam jakoś mega stabilny. ;)

Przy okazji tankowania zrobiłem zdjęcia - możesz zobaczyć jak ten "fantastyczny włoski korek" wygląda na żywo :) :) - foldery reklamowe Mopar są raczej tworzone przez profesjonalnych grafików i odpowiednio obrobione - co powoduje, że "na żywca" nie wyglądają tak samo. ;)

IMG-4645.jpgIMG-4646.jpgIMG-4647.jpg

Mam. Jak do zobaczyłem to kupiłem zanim jeszcze podpisałem dokumenty na auto :D Podobno byłem pierwszym klientem który go zamówił w Białymstoku.
Tak, dość ciężko się otwiera i zamyka. Dużo ciężej niż ten zwykły. Do tego nie ma wygodnego uchwyty to przekręcenia i dość niekomfortowo się go łapie.
Miejsce do "powieszenia" nie pasuje, wolę go tam nie odkładać bo stabilności zero a jak spadnie to może obić lakier (jest naprawdę ciężki). Odwieszam go na lince i dynda sobie swobodnie podczas tankowania.
Czy kupiłbym ponownie? Na 100%.

Wy tak wszyscy na serio o tym korku czy to tak dla jaj?

Amortyzatory
Powrót