[Stelvio] Wyciszenie wytłumienie Stelvio przedlift

• Autor wątku Autor wątku fx25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
wyciszyłeś drzwi - czyli standard - im ciszej tym bardzie słychać rzeczy kiedyś niesłyszalne
No właśnie!
No faktycznie tak niby wychodzi. Ja tyłów tak za bardzo nie słyszę. Pewnie usłyszę jak wyciszę tylne drzwi:⁠-⁠). Narazie zrobiłem tylko przody żeby audio jakoś grało normalniej, tył czeka na zmianę pogody!

jeszcze nie grzebałem bo nie miałem kiedy ale jak sie zrobi cieplej biorę sie za to.
Daj znać. Narazie nie mam idei jak to uszczelnic żeby było ruchome. I pewnie warto by zapobiec dostawaniu się powietrza do wnętrza tych słoniowych uszu, ale to następny etap badań!

Ostatnia edycja:
Dach jest też fatalny, przejedź się w ulewę, mam wrażenie jakby mi się na mózg woda lała:⁠-⁠). No ale na szczęście nie zawsze pada... Natomiast sporo szumu tamtędy też wjeżdża do środka.

Dziwne, bo w stelvio dach był najlepiej fabrycznie oklejony matami

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Panowie mam pytanie jak u Was z wewnętrzną uszczelką drzwiową? Tą co siedzi na ramię otworu i do niej dociskają się drzwi. U mnie pomiędzy nią a drzwiami jest szpara rzędu milimetra, nie ma mowy o żadnym uszczelnieniu na niej, przynajmniej u góry i na słupku B. No i wyraźnie słyszę szum przejezdzajacych samochodów (o lusterku nie wspominam już) głównie z okolic tego słupka. Macie też tam taki luz?
IMG_20230311_143800.jpg IMG_20230311_143739.jpg

Amortyzatory
Powrót