[Stelvio] Głośność radia po włączeniu samochodu

piratez

Nowy
Auto
Stelvio 2022 Veloce
Dzień dobry,

Wiele rzeczy jest denerwujących w moim stelvio ale jedna doprowadza mnie do szału.
Czy da się ustawić przez kodowanie lub ustawienie radia aby była stała głośność, dotyczy to sytuacji gdzie słuchamy muzyki z telefonu i wyłączamy auto. Potem po ponownym włączeni przez chwile gra radio a dopiero potem odtwarzana jest muzyka po Bluetooth. W międzyczasie radio jest grane b.głośno a bt normalnie.

W normalnym aucie - głośność jest znormalizowana dla każdego źródła, dodatkowo jak wyłączamy auto gdzie muzykę słuchaliśmy głośno to po ponownym włączeniu ustawiana jest na normalnym poziomie. Da się coś z tym zrobić? Czy jednak muszę się przywyczaić do ułomności systemu?

Z tego, co pamiętam, niestety się nie da. Natomiast u mnie problem się rozwiązał niejako przy okazji i dopiero Twój wpis mi o nim przypomniał.
Kupiłem moduł AAWireless. Teraz nie ma różnicy pomiędzy BT a radiem, bo nie odtwarza muzyki po BT tylko przez AA, po symulowanym kablu, a "po kablu" poziom głośności jest niższy niż przy BT. Możesz to przetestować, podłączając telefon po kablu przed uruchomieniem samochodu. Zobaczysz, jak to działa. Z modułem AAWireless będzie dokładnie tak samo.
https://www.aawireless.io/

Dzięki za info. Spróbuje z tym kablem. Co prawda w moim wypadku jest CarPlay ale mam nadzieje ze będzie tak samo.

Jak coś, to jabłek też montują moduł bezprzewodowy. Nie wiem dokładnie, jaki ale na bez problemu znajdziesz to na Forum.

Amortyzatory
Powrót