marekkoczta
Aktywny
Tak samo w Alfie, mnie też wali to czy Multi air padnie, czy nie. Mam 5 lat gwarancji i mało mnie obchodzi czy coś ię zepsuje.
5 LAT gwarancji to fikcja chyba nie wszystko wchodzi tam w zakres .............
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tak samo w Alfie, mnie też wali to czy Multi air padnie, czy nie. Mam 5 lat gwarancji i mało mnie obchodzi czy coś ię zepsuje.
Wiem, rozumiem, zgadzam się. Dla mnie AR wygrywa, ale jak wspomniałem to mój wybór. Rynek jest duży i każdy znajdzie coś dla siebie.
Myślisz, ze klient kupujący auto za pół banki martwi się wadami silnika v6? Ma gwarancję i nic go nie interesuje![]()
5 LAT gwarancji to fikcja chyba nie wszystko wchodzi tam w zakres .............
Primo: Porsche i Alfa to kompletnie inna liga i inna pozycja marki. Nie ma w ogóle pola do porównań.
Secundo: Czy klient kupujący auto za pół banki martwi się wadami silnika v6? Owszem, martwi sie. Bo chce mieć pewność, że mając tak drogie auto dojedzie do celu.
Gwarancja gwarancją a laweta lawetą.
- - - Updated - - -
No pewnie. Jedziesz na wakacje do Chorwacji multi air pada. Super. Dostaniesz pewnie auto zastępcze, hotel na miejscu, itd.
Tyle, że stracisz co najmniej jeden dzień, będziesz musiał przepakować manele, plus nieco nerwów, bo żona się wkurzy albo będzie akurat padało.
Uwielbiam takie teksty, jak mało mnie obchodzi czy coś się zepsuje
Koledze padło kiedyś auto w tunelu podziemnym, gdzie akurat był korek. No luzik, miał gwarancję. Oszczędzę Ci opisu sytuacji.
Primo: Porsche i Alfa to kompletnie inna liga i inna pozycja marki. Nie ma w ogóle pola do porównań.
Secundo: Czy klient kupujący auto za pół banki martwi się wadami silnika v6? Owszem, martwi sie. Bo chce mieć pewność, że mając tak drogie auto dojedzie do celu.
Gwarancja gwarancją a laweta lawetą.
- - - Updated - - -
No pewnie. Jedziesz na wakacje do Chorwacji multi air pada. Super. Dostaniesz pewnie auto zastępcze, hotel na miejscu, itd.
Tyle, że stracisz co najmniej jeden dzień, będziesz musiał przepakować manele, plus nieco nerwów, bo żona się wkurzy albo będzie akurat padało.
Uwielbiam takie teksty, jak mało mnie obchodzi czy coś się zepsuje
Koledze padło kiedyś auto w tunelu podziemnym, gdzie akurat był korek. No luzik, miał gwarancję. Oszczędzę Ci opisu sytuacji.
Z tym podejściem proponuje passata, albo lepiej rower
Nie do Ciebie był ten komentarz. A Twoja odpowiedź nic nie wnosi. Ty wypisujesz jakieś bzdury, zestawiając Porsche z Alfą. Trudno dyskutować, jak ktoś miesza znaczenia. Rzecz nie w tym, że Tobie się bardziej podobało w Alfie ale w tym, że to są i marki i auta z zupełnie innej półki. I to są prawdy oczywiste, nie podlegające dyskusji, tak jak prawda o tym, że to Ziemia kręci się wokół Słońca a nie odwrotnie.
Miejmy umiar w wypisywaniu bzdur, bo to momentami zaczyna przypominać piaskownicę ze szczeniakami a nie forum sympatyków motoryzacji.
Mnie bardziej interesuje historia kolegi, który zamówił Competizione ale obawia się laga pod pedałem... No ciekawe. Ja bym się przed zakupem takiej fury jednak nią przejechał.
Że nie ma i nie można?
Czy może gdzieś jednak istnieje w PL demo Competizione?
Nie do Ciebie był ten komentarz. A Twoja odpowiedź nic nie wnosi. Ty wypisujesz jakieś bzdury, zestawiając Porsche z Alfą. Trudno dyskutować, jak ktoś miesza znaczenia. Rzecz nie w tym, że Tobie się bardziej podobało w Alfie ale w tym, że to są i marki i auta z zupełnie innej półki. I to są prawdy oczywiste, nie podlegające dyskusji, tak jak prawda o tym, że to Ziemia kręci się wokół Słońca a nie odwrotnie.
Nie masz racji. Oba samochody są często porównywane zarówno w pismach motoryzacyjnych jak i testach na youtubie. Można je spokojnie porównywać ze względu na charakter obu Suvów i rewelacyjne prowadzenie odbiegające od reszty segmentu. Że względu to, że Alfa jest pozycjonowana jako marka premium to takie zestawienie jest czymś naturalnym. Stelvio jest oczywiście szybsze i bardziej agresywne w prowadzeniu od bazowego Macana a Porsche za to bardziej luksusowe i wygodniejsze, lepiej wykończone. Oczywiście różnica w cenie też może mieć znaczenie.
To, że ktoś chce się pozycjonować jako premium, to jeszcze nie znaczy że jest premium. Może takie premium bieda-edition. Ostatnimi laty jest wysyp takiego pozycjonowania marek jako "premium dla ludu", chociaż do premium im daleko. Mini, DS, Cupra (tak. Seat też chce pozycjonować Cuprę jako premium - bez komentarza...). .
Jest Premium chociażby dlatego bo tak jest klasyfikowana w zestawieniach sprzedaży itd. Kropka. Ty możesz jej tak jej nie postrzegać ale to nie nie zmienia faktu, że można Stelvio porównywać z Macanem. Ty przecież rozwiązałeś Stelvio z Formentorem a takie porównanie miało dużo mniej sensu.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stelvio - lider w jakości prowadzenia.Przecież te samochody nie są porównywanie ze względu na wykonanie tylko jakość prowadzenia. A ta jakość w Stelvio to nawet więcej niż premium. Dlatego porównuje się go często z Porsche bo nawet BMW X3 nie ma tej jakości prowadzenia, Stelvio jest tu liderem segmentu i dlatego na tym polu rywalizuje z Macanem.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk