marekkoczta
Aktywny
Nie znam sie ale oglądam aukcje z usa jak cos szukam to wszystkie nowe mazdy gdzie sa uszkodzone to rdza. Stoi niemiec czy wloch , uderzony rdzy nie ma.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Mam w domu drugą mazdę. Ani pierwsza ani druga nie rdzewiała, nigdzie. Mój kuzyn ma mazdę. Także zero problemów. Moje mazdy to roczniki 2020 i 2022 a kuzyna 2021. Współczuję "właścicielowi 2 letniej bezwypadkowej mazdy 6". Który nie widzi rdzy ale wie, że ona jest.
To fakt nie do podważenia: nie widzi, ale wie, że jest.
Stelaże foteli sprawdzałem: nie ma rdzy. No bo tam też powinna być.
Pierwsza mazda zrobiła do sprzedaży 122 tys km i była garażowana "pod chmurką".
Obecna ma już 90 tys km i także stoi na dworze.
I nie ma rdzy. Oh, sorry, ma, na pewno ma, tyle że jej nie widzę.
Zależy gdzie tą rdzę sprawdzasz, jeżeli ktoś pisze, że gdy ją zobaczysz (w sensie przeciętny uzytkownik) to już za późno, bo który przeciętny uzytkownik zagląda pod samochód to ma sporo racji ?ł.
Auto przed sprzedażą przeszło szczegółowy przegląd, również na podnośniku. Kupujący miał kuzyna w serwisie innej marki i podjechał "po godzinach". Za free przemaglowali całe auto. Zrobił to z powodu dużego przebiegu samochodu i stosunkowo wysokiej ceny, jaką postawiłem.
I kupił to auto. Nie było śladu rdzy.
Jeszcze stosunkowo niedawno Mazda faktycznie miała problem, i to duży, z korozją. To już zdecydowanie przeszłość ale mity się dalej klepie. To ta sama zasada, co "alfa jest awaryjna" i właściciele nie mówią sobie dzień dobry, bo rano widzieli się w warsztacie. I faktycznie tak było. Od dawna już tak nie jest ale mity się klepie.
Mam w domu drugą mazdę. Ani pierwsza ani druga nie rdzewiała, nigdzie. Mój kuzyn ma mazdę. Także zero problemów. Moje mazdy to roczniki 2020 i 2022 a kuzyna 2021.
2022 to może być półroczna a nie 3-letnia :-).wytrzymał aż 3 lata
Pisałem nie znam sie pierwsza aukcja nowe prawie auto po wypadku i na błotniku chyba ktoś pomalował specjalnie.
https://www.iaai.com/VehicleDetail/36570640~US
Mareczku - to ewidentny spisek. "fotoszop" po to abyś to znalazł i wrzucił na forum - MAZDY NIE RDZWIEJO
2022 to może być półroczna a nie 3-letnia :-).
Mareczku - to ewidentny spisek. "fotoszop" po to abyś to znalazł i wrzucił na forum - MAZDY NIE RDZWIEJO
Mam nadzieję, że wysłałeś do Japonii list z gratulacjami bo należy im się. Nawet nie garażowany, japoński samochód wytrzymał aż 3 lata bez oznak korozji! Czapki z głów...
Skup się raczej na radosnej promocji elektryków, w tamtym temacie przechodzisz samego siebie w ilości wypisywanych bredni.
Jeśli Alfa 156 Ci korodowała po 8 latach pod spodem, to w Maździe pewnie też nie jest już za różowo. Na pewno zabezpieczenia nadwozia było o niebo lepsze w 156 niż w Twojej Maździe ale tego chyba nie muszę Ci tłumaczyć.Skoro Tedy z powodu rdzewienia sie pozbył po 3 czy 4 latach , to moja nr 1 8 letnia ciągając m in Alfę na lawecie powinna się rozpaść w pół . Głupia o tym nie wie. Pamiętam 156 pierwsza salonowa po 8 latach .Rudo kolorowo na podłodze w progi nawet nie zagladalem.
...nawet nie zaprzątam sobie tym glowy.
Rdza rdzy nierowna. Podejrzewam, że w Alfie pojawiają się delikatne purchle pod lakierem, które się nie rozwijają (jak np. Wewnętrzny rant drzwi w giuliettcie czy wewnętrzny rant klapy bagażnika) a w wielu autach jak wychodzą purchle to później dochodzi do perforacji i mamy piękne dziury. Nie dramatyzowałbym, większość nadwozia jest aluminiowa, spod również wydaje się być dobrze zabezpieczony. U siebie w stelvio na podwoziu jedyna korozja to uchwyt tłumika końcowego i tylne sanki i to w takiej skali, że nawet nie zaprzątam sobie tym glowy.
I większość klientów nowych aut i nie tylko nowych , wszelkich marek nie zaprząta, ba i lakieru o zgrozo nie mierzy. A jak się coś przytrafi i denerwuje patrząc na auto (bo wiadomo że się nie złoży na pół nawet M.. Toyota) ASO powinno rozwiązać.
Żuczek, czytałeś w ogóle początek tego wątku, czy masz ustawiony alert na "Mazda" ? przejechała Cię jakaś czy co? za mało ekologiczne są ? wankle oleju tyle napaliły że teraz przez nie planeta umiera? no nie wiem ... (co do 156 i zdziwienia - dziwię się że się dziwisz ich samoodelżaniu)
Jak nie czytałeś to tu dla ułatwienia przytoczę wpisy rozpoczynające ten wątek ( nie, nie dotyczą Mazd ) :