Teddy Bear
Nowy
- Auto
- Alfa 159 2.0 170 KM
Ceramika nie zabezpiecza lakieru przed uszkodzeniami
a przed czym?
wiem, że folia jest przeciw uszkodzeniom, a ceramika na co?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ceramika nie zabezpiecza lakieru przed uszkodzeniami
a przed czym?
wiem, że folia jest przeciw uszkodzeniom, a ceramika na co?
Ceramika jest bardzo podstawowym zabezpieczaniem lakieru. Brud ciężej przykleja się do auta, łatwiej się go myje, lepiej wygląda. Może pomóc przy jakimś drobnym otarciu, czy zbyt szeroko otwartych drzwiach, jak ci zostawią ślad na lakierze. Ale na odpryski na przodzie jest za słaba.
Najlepsza metodą na odpryski jest folia. I trzymać odległość od auta poprzedzającego.
Masz rację, ale niweluje drobne zarysowania, a przy uszkodzeniu przez kamień widać,,pajęczynę,, co pomaga w lokalizacji
- - - Updated - - -
Co do folii na szybie to jedną wymieniłem, bo zniekształcała rzeczywistość (druga też niewiele lepsza) . W słońcu pojawiało się falowanie. Zatem nie bardzo polecam folie na czołówce
Masz rację, ale niweluje drobne zarysowania, a przy uszkodzeniu przez kamień widać,,pajęczynę,, co pomaga w lokalizacji
- - - Updated - - -
Co do folii na szybie to jedną wymieniłem, bo zniekształcała rzeczywistość (druga też niewiele lepsza) . W słońcu pojawiało się falowanie. Zatem nie bardzo polecam folie na czołówce
Mam folie na zderzakach od roku. Przez ten czas nie znalazłem rządnego zarysowania. Znaczysię zdaje egzamin. Tak jak na szybie przedniej odradzam, tak na zderzakach polecam.
Stelvio, 4.5-letnie (jestem pierwszym właścicielem), nie bite, nie uszkodzone. Tak wyglądają narożniki przednich drzwi, pod lusterkami, prawe i lewe.
Pokaż załącznik 286738Pokaż załącznik 286737
Ta historyjka brzmi jak mocno naciągana. Każdy prawnik wie, że nagrywanie jest w Polsce nielegalne a takie nagranie zrobione przez ciebie w sądzie nie będzie nigdy dowodem.Po co do sądu? Też miałem kiedyś z nimi poważną sprawę z Giuliettą, która miała niby skończyć się w sądzie. Nagrałem rozmowę z ich radcą prawnym, w której przyznał mi rację, potem mu ją odtworzyłem i na drugi dzień była decyzja o wymianie samochodu na nowy. A za kilka lat jako masochista kupiłem Giulię i jestem zadowolony.
Ta historyjka brzmi jak mocno naciągana. Każdy prawnik wie, że nagrywanie jest w Polsce nielegalne a takie nagranie zrobione przez ciebie w sądzie nie będzie nigdy dowodem.
"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda

A kto Ci takich głupoto naopowiadał? Nagrywanie rozmów jeśli w niej uczestniczysz jest jak najbardziej legalne https://slmadwokaci.pl/blog/co-grozi-za-nagrywanie-rozmow-bez-zgody/
Teoretycznie masz rację, ale pamiętam że sąd skazał pewną panią za nagrywanie rozmowy, w której uczestniczyła. Rozmawiała i nagrywała niemieckiego pracodawcę, który ubliżał Polakom. Za karę musiała go przeprosić i zapłacić 10.000 zł na wskazaną fundację.
A żeby było w temacie motoryzacyjnym i o rdzy, to w programach typu "Uwaga Pirat", aż rdza się sypie z ekranu, kiedy równocześnie naruszane są przepisy
Kodeksu Karnego:
- nagrywa osoba nieuczestnicząca w rozmowie
i RODO:
- nagrywający nie informuje o nagrywaniu (informuje o tym policjant, ale to nie jest spełnienie wymogów ustawy, bo nie on nagrywa)
- bez pytania o zgodę nagrywanego
- bez poinformowania kto jest właścicielem bazy danych (nagrania).
Jeżeli policjant zgadza się (jemu to wszystko powiedzieli autorzy programu, zresztą musi się zgodzić) na nagrywanie swojej postaci w czasie pracy, to nie wystarczy powiedzieć że twarz nagrywanego zostanie zamazana i wszystko będzie lege artis.
Witam, ja w swojej Giulia zauważyłem pod uszczelka klapy tył tuż przy zamku na łączeniu blach wilgoć- naloty rdzy. W kilku miejscach, trochę dziwne bo auto od nowości garażowane. Trochę mnie to zastanawia czy to nie wada konstrukcyjna że pod tą uszczelka jest cały czas wilgoći zaczyna powoli rdzewieć.
Miał ktoś podobny przypadek albo może spojrzeć u siebie jak wygląda sytuacja pod uszczelka bagażnika na dole koło zamka?