Rdza ...

Zet0785

Nowy
Auto
Giulia
Ma ktoś na to jakiś sprawdzony patent ?? albo kogoś kto to tak ogarnie żeby temat nie wracał .

Dziś byłem w ASO i wyliczyli Mi naprawę na 4300 bo trzeba szybę wyciąć i uszczelkę wymienić i cały dach lakierować

1.jpg2.jpg3.jpg

Jakość położenia tej gumy wygląda jakby pan Kazik robił to za flaszkę. Niemożliwe ze tak to wygląda w oryginale

Wysłane z mojego moto g72 przy użyciu Tapatalka

Niestety jakość montażu wielu elementów blacharki w Alfie jest taka jakby jakiś niedorozwinięty uczeń z łapanki to robił na przyuczeniu.
Przynajmniej tak to wyglądało w mojej Stelvio zaczynając od jakości wklejenia zaślepek listew relingowych (z których jedna do połowy się sama oderwała a druga przesunięta wzdłuż z pół centymetra) a na dwóch kompletnie nie wyregulowanych drzwiach kończąc. Więc nie ma co Pana Kazika obrażać... ;⁠)

4300 za malowanie dachu to chyba przesada. Aż zapytam jutro swojego lakiernika z ciekawości. Ale skoro to po gwarancji to po co chcesz to w ASO robić?

Ostatnia edycja:
No to niech ktoś zrobi foto w innej giulii jak wygląda to miejsce. Jeśli będzie tak samo lub podobnie to zwracam honor.

Wysłane z mojego moto g72 przy użyciu Tapatalka

Dach nie był robiony.
Podobno to częsty przypadek w tych miejscach .

tak, to spotykany przypadek - kumpel (miał nówkę z salonu) miał to samo, zrobili na gwarancji, po 2 latach wróciło :(
na alfaowner też były raportowane przypadki.

drugim miejscem który bierze jest tylna klapa bagażnika - on jest dość cienko lakierowana (jak to w każdej alfie - połowa grubości lakieru vs przód auta).

drugim miejscem który bierze jest tylna klapa bagażnika
To w Giulii nie aluminiowa jest?

Będę wdzięczny.
Malowanie do 1000, zabawa z szybą (wycinanie/wklejanie) do 1000 (lub mniej, zależy ile do rozbierania od środka).
Czyli, jeśli szyba nie trzaśnie, w 2tys powinieneś to zrobić u dobrego lakiernika poza ASO (w Warszawie gdzie ogólnie pewnie jest stosunkowo drogo).
4300 - z grubsza normalna orientacyjna cena w ASO.

To w Giulii nie aluminiowa jest?

Nie przynajmniej w 2.0/2.2, w Q nie wiem (tam na pewno dach i maska są carbon).
W cywilnych Giuliach stalowa jest cała konstrukcja nadwozia (chyba z dachem), i na pewno klapa bagażnika, natomiast alu są: maska, przednie błotniki, i wszystkie drzwi.

bywa, nie zawsze jest to oczywiste. najbardziej widać na białych bo wtedy z pęknięcia masy/lakieru na niej wylewa się ruda. na innych kolorach to długo można się nie zorientować. Inna sprawa że to nie jest problem 20% aut, ale max kilku, jednak spotykany.

Stelvio, 4.5-letnie (jestem pierwszym właścicielem), nie bite, nie uszkodzone. Tak wyglądają narożniki przednich drzwi, pod lusterkami, prawe i lewe.
55C31424-D859-4868-B8B2-22211ED56A11.jpg1AF935D1-4859-4D43-90D7-9C0ADF5374A8.jpg

możesz jeszcze poczekać aż zrobi się dziura
No koledze zostało jeszcze trochę czasu to może to coś zdąży się przeżreć i będzie podstawa reklamacji :⁠-⁠).
Ale tak serio, drzwi w Stelvio są z alu, nie spodziewałem się że coś takiego jest wogole możliwe...

Alfa Romeo to marka z tradycją. W 156 purchlało aluminium pod lusterkami w świeżych autach, to nawiążemy do tradycji i spurchlujemy aluminium pod lusterkami a co , potrafimy takie rzeczy ;)

Jak bys to rozdrapal to biały proszek się będzie sypał. Niskiej jakości aluminium.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót