Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Stelvio łącznik wału napędowego

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Turek
    Auto
    Stelvio FE LPG; Giulia Veloce `17 LPG

Domyślnie

Cytat Napisał tomek_poznan Zobacz post
    Objawy miałem takie że od 125km/h miałem drobną wibrację, przy 140 mocniejszą, a 150 nie dało się jechać bo aż kierownica drgała, taką samą miałem w poprzednim AWD i winny był wał (element łączny 2 częsci) to tu pierwsze co zrobiłem to go obejrzałem, zobaczyłem pęknięcia na każdej składowej łącznika to decyzja była krótka - wymiana, niestety efektu nie przyniosła bo wibracja była nadal. Niestety żeby to dobrze obadać trzeba dłuższej trasy a ja tym samochodem mam okazję jechać co 3 tygodnie na stację paliw...
    Mając nauczkę z poprzedniego auta, gdzie wymieniłem różnych dupereli za kilkanaście tysięcy, drugi raz nie dałem się nabrać i przetestowałem w trasie, Wakacyjny trip i wystarczyło. Wibracje pojawiały się i znikały, celowo utrzymałem prędkosć 130km i nagle nie ma, za kilka chwil zaczęły się pojawiać, nasilać i znów znikać, to już wiedziałem - opony, a dokładnie ich praca góra dół (tzw. jajo). Nowe opony... sprawdziłem też na których przyjechał z USA i też są lekkie jajka, a felgi ideał idą równo i osiowo i promieniowo, czego nie mogę powiedzieć o oponach.

Dotychczas problem z wibracją promieniową miały opony Nokian z Rosji o dość perfidnej w obecnym czasie nazwie - Z-Line, Nokian nawet nie dyskutuje tylko zwraca kasę, dostałem zwrot w 14 dni, niestety Conti już tak sobie nie poradzę bo nie brałem FV na prywatne auto, muszę zatem je dać na wyważarkę z testem drogowym, bo tak jak Nokian bił promieniowo po 3-5mm , tak Conti znacznie mniej, więc może da się go ustawić na feldze.
    Mam to samo u siebie na michelinach, u mnie opony mogą dostawać po tyłku po samochód potrafi stać 3-4 tygodnie w garażu nieruszany.

Użytkownik Znawca Avatar dziadzia82
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    Julka 2018 150Mair Veloce . Stelvio Sprint 2020

Domyślnie

Cytat Napisał Gonzalez Zobacz post
    Trochę dziwne to Forum bo Rejestrując się tutaj myślałem że naprawdę można będzie liczyć na pomoc jakiś entuzjastów fachowców tej marki ale widzę że poza dosłownie dwoma osobami nikogo to chyba nie interesuje jeżeli ktoś potrzebuje pomocy albo wszyscy jeszcze na majówce
    Bo ten temat był wałkowany wiele razy sa juz dobrane zamiennik pasujace z MB po ok 200zł za sztuka.
    Zamiast biadolic uzyj opcji szukaj bo tematy powtarzamy po raz setny

http://allegro.pl/oferta/przegub-wal...40-12824194568
    Ostatnio edytowane przez dziadzia82 ; 08-05-2023 o 20:29

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał Gonzalez Zobacz post
    Trochę dziwne to Forum bo Rejestrując się tutaj myślałem że naprawdę można będzie liczyć na pomoc jakiś entuzjastów fachowców tej marki ale widzę że poza dosłownie dwoma osobami nikogo to chyba nie interesuje jeżeli ktoś potrzebuje pomocy albo wszyscy jeszcze na majówce
    dziwna to jest ale twoja postawa roszczeniowa - wystarczyło użyć wyszukiwarki po sprawie - może jeszcze ktoś miałby Ci kupić i zamontować? naprawdę czasem warto się ogarnąć. no i inna sprawa - podejście fajne - jest forum i musi być odpowiedz na wszystkie moje problemy. naprawdę polecam wiadro wody na głowę żeby schłodzic.