Ja mam.
Nie wypowiem się zbyt wiele gdyż wszystkie Giulie którymi jeździłem miały LSD. Na Dynamic lepiej czuć spinanie. Race nie mam.
Ja mam.
Nie wypowiem się zbyt wiele gdyż wszystkie Giulie którymi jeździłem miały LSD. Na Dynamic lepiej czuć spinanie. Race nie mam.
Właśnie stoję przed wyborem używana Veloce TI, a nowa Veloce z Matrix leadmi. Największą moją obawą są siedzenia w Veloce, czy na pełnej skórze mocno poci się tyłek, czy te dziurki w siedzeniach coś dają? Obecnie jeżdżę Alfą 159 w skórze i latem jest to trochę uprzykrzające.
Również uważam, że w mojej Veloce'21 nie jest źle pod tym względem. Może dzięki "dziurkom" ale może też dzięki gęstym przeszyciom w siedzisku i oparciu. Tworzą one małe wałeczki w poprzek fotela. Skóra fotela nie przylega całą powierzchnią do osoby siedzącej. Do tego te fotele są bardzo wygodne w trasie. Przynajmniej dla mnieW 159 o ile pamiętam, były 3 przeszycia wzdłuż fotela i tylko na jego środku..
Z tym to bym się nie zgodził absolutnie. One są dla jakichś mega wąskich kolesi tylko dobre. Ja jestem dość szczupły a te boczki dmuchane spuszczone do zera piją jak cholera co przy dłuższej trasie jest wkurzające. W cienkiej koszulce to ok, jak zimą to słabo z tym.
Ale trzymają w zakrętach świetnie, coś za coś.
W Veloce Ti były fotele z alcantary bardzo wygodne na skórzane nie narzekam, żadnych problemów (185cm, 92kg) i uważam, że są jedne z najlepszych w których jeździłem. Trzymanie boczne rewelacja!
Zależy kto co lubi. Ja raczej do drobnych nie należę (182cm, 95kg) a i tak boczki mam mocno napompowane. Lubię jak mnie fotel trzyma zamiast się zapierać kolanami w zakrętach![]()