Czyli nic nie robić ?
Czyli nic nie robić ?
Jeśli po dobrym rozgrzaniu zanika to cykanie to nie rób nic. Jeśli po nagrzaniu nadal cyka to na fb ktoś się ogłaszał, kto regeneruje / naprawia te ciegna. Odpal i na zimnym silniku dotknij ręka ciegna, jeśli się uciszy to na 100% będziesz wiedział, że to od tego a nie czegoś innego.
OK dzięki za info. Sprawdzę to wieczorem.
Dobrze nie będę tego dotykał . Nie miałem czasu żeby spokojnie popatrzeć na to cięgno. Ale może się uda przez weekend. Bo tak jak piszecie ze najlepiej to na zimnym. Gdyż wydaje zdecydowanie jak się rozgrzeje silnik zdecydowanie prawie tego nie słychać. Jeszcze dodam ze auto to rocznik 2019 a podobno ten problem z tym cięgnami został wyeliminowany.
Gdzieś ktoś kiedyś pisał, że po 2019 roku tego problemu nie było. Ale chyba to nie prawda bo wczoraj na zimnym silniku złapałem za cięgno dzwiek prawie ustał. Na pewno na ciepłym silniku ten dźwięk nie jest aż tak donośny. Ale na zimnym ewidentne mnie wkurza.
A gdzie to złapać? Pokaz na zdjęciu proszę.
Nie mam dostępu do samochodu niestety. Znalazłem takie zdjęcie na necie wiec myśle że Ci pomoże. U góry na turbinie masz to ciegno![]()