Problem z otwieraniem klapy bagażnika Giulii

andrzejek

Użytkownik
Auto
Giulia Quadrifoglio
Dzień dobry,

Mam następujący problem z otwieraniem klapy bagażnika. Da się ją otworzyć tylko przyciskiem na pilocie lub przyciskiem w aucie. Przycisk w klapie nie działa, natomiast jak otworzę klapę i ją zamknę, wtedy przycisk na klapie już działa (oczywiście do czasu zamknięcia auta). Czy ktoś wie o co chodzi?

Auto z USA, keyless wyłączony.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry,

Mam następujący problem z otwieraniem klapy bagażnika. Da się ją otworzyć tylko przyciskiem na pilocie lub przyciskiem w aucie. Przycisk w klapie nie działa, natomiast jak otworzę klapę i ją zamknę, wtedy przycisk na klapie już działa (oczywiście do czasu zamknięcia auta). Czy ktoś wie o co chodzi?

Auto z USA, keyless wyłączony.

Z tego co pamiętam tak sa jakieś dwa wyłączniki otwierania bagażnika.

Tak, USA ma dwa przyciski. Jeden działa chyba jak panic button na pilocie

żaden panic. jeden jest od zamykania całego auta a drugi otwiera sam bagażnik - znaczenie/kolejność w zależności od rocznik (na początku było odwrotnie). o ile pamietam nie otworzysz póki pracuje silnik (albo przynajmniej jak jest bieg wbity inny niż P? czy coś takiego). jeśli wyłączony a auto zamknięte to oczywiście kluczyk musisz mieć przy sobie żeby antena łapała przy klapie. chyba tez coś w menu jest na działanie klapy (może nie każdym, niektóre menu da sie w proxi poukrywać/odblokować - w zależności od rocznika/rynku czasesem tego typu sprawy się różniły trochę)

w klapie bagaznika
Że w klapie są 2 przyciski zdążyłem zauważyć... Chociaż drugi przy wyłączonym keyless chyba do niczego nie służy?
Zbadałem dokładniej temat i przycisk otwierania w klapie aktywuje się po dwukrotnym naciśnięciu otwarcia zamka na pilocie. Czyli zgaduję, że tak ma być, ew. to jakiś efekt konwersji USA>EU?

Amortyzatory
Powrót