Sporadyczne komunikaty z alfa connected services, na to wladza na autem -zablokowanie auta po wysypaniu sie systemu fca (ktos sie skarzyl). Pieron wie jakie dane sobie z auta przesylaja, co u tobie wiedza, czy cos wykorzystaja np do odmowienia naprawy gwarancyjnej w przypadku np powaznej usterki. Wole po prostu tego nie miec, tak jak wolalem zamowic auto bez gpf bo wtedy nie bylo wiadomo czy to bedzie sprawialo problemy czy nie (nie slychac wiec akurat jest git)
Inwigilacja to jedno, a komunikaty to inna sprawa. Zastanawiałem się jakie to są bo jedyny jaki do tej pory widziałem ze 2-3 razy to że coś uległo uszkodzeniu i żeby się skontaktować z serwisem.
To co mnie wkur* to ten komunikat o ostrożnej jeździe po włączeniu ale to nie Alfa connect.
P.S. Zakładam że Skype'a ani Whatsapp'a też nie masz w telefonie :-). Te to dopiero nie wiadomo co o człowieku w świat wysyłają :-).
mam whatsappa, ale on przynajmniej nei wysyła do FCA danych z auta ani mi nie zablokuje auta keidy sobie tego nie życzę.
poza tym to na 99% TBMy bywały odpowiedzialne za rozładowanie się aku przez noc do zera - zawsze pryzpadki po długiej trasie w autach w miare nowych - pewnie jakaś zwiecha modułu który wszedł w dziwny stan wysokiego poboru i się nie uśpił. tak więc ja TBMowi dziękuje
No tak, to słabe. Po gwarancji do rozważenia.
Dzięki za info.
Debilny komunikat skoro w takiej sytuacji wyskakuje.
W innym wątku opisałem swoje problemy z tym komunikatem. Dwa razy wymienili mi moduł, raz radio. Oparło się o Włochów, miałem dwa razy auta zastępcze i pojeździłem X4 i X3.
I temat wciąż się powtarzał.
A co ciekawe po padle akumulatora dwa tygodnie temu (pisałem w temacie usterek) i wymianie na nowy pojawił mi się komunikat, że moduł się zaktualizuje i czy chcę kontynuować, pomieliło na wyświetlaczu ikonką SOS przez kilka minut... i sukces. Dwa i pół roku czekałem![]()
Byłyby jaja jakby faktycznie przyczyną tego komunikatu była utrata zasięgu (w Twoim przypadku) a wymienili Ci moduł dwa razy... Tak to jest jak firmaware'y piszą matoły co nie potrafią jednoznacznie błędów debugować w kodzie i z sensem zalogować. Niestety patrząc co tu ludziska piszą o różnych przypadkach to jakby pół Alfy napisali Ci sami indianie z łapanki co softy do Boeinga Maxa...