[Stelvio] Stelvio 2.0 niedoładowany akumulator

W VW był podobny temat z ciśnieniem oleju na wolnych obrotach i tam rozwiązywała to zmiana w mapie silnika. Trzeba by podpytać jakiegoś tunera czy ciśnienie na wolnych nie jest za małe

Akumulator sprawdzają dedykowanym urządzeniem cyfrowym
Też mi tak sprawdzali i jeżeli wydruk z niego jest ok, to gwarant nie uwzględni im wymiany acu na gwarancji. No i po kilku miesiącach musiałem sam wymienić :(

Ale gacie mi spadły jak przy omawianym problemie słabego ładowania został zahaczony temat ze słabym smarowaniem silnika na biegu jałowym. Nikt nie robił testów ale są takie sugestie, że silniki się przycierają na wolnych obrotach a długotrwałe pyrkanie na postoju może znacznie skrócić żywotność silnika, czyli jest jeszcze lepszy temat od słabego ładowania:cool:

Czyli z deszczu pod rynnę, wyłączasz ss by nie szkodzić silnikowi, turbinie oszczędzać prąd - przycierasz stojąc w korkach silnik. Ktoś jeszcze potwierdzi to, że w alfach też jest ograniczenie ciśnienia pompy na jałowych ?

nie wiem, nigdy nie słyszałem o przycierających się silnikach 2.0 na wolnych. jakieś konkretne przykłady z forów czy tylko jakaś ploteczka?

Amortyzatory
Powrót