[Stelvio] Parujące lampy tylne Stelvio

• Autor wątku Autor wątku kuzon
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

kuzon

Użytkownik
Auto
Stelvio '18/280 KM PL
Nie znalazłem tematu o parujących tylnych lampach w Stelvio, więc zamieszczam moją obserwację, może komuś się przyda, jak będzie szukał przyczyny "skąd rybki w lampie" :D Wczoraj wylałem z lampy dobre 150 ml wody :D Okazało się, że dostaje się ona przez wklejony w szkło, element świateł cofania (zaznaczone na zielono). Z tego co widzę, to szkła ściągnąć się nie da (klejone). Ktoś miał taki przypadek i znalazł metodę naprawy? Mój pomysł, to obkleić lampy folią PPF. Myślałem o wpuszczeniu w szczelinę kleju (typu Kropelka, Loctite), ale tu jest niebezpieczeństwo, że klej ścieknie niekontrolowanie. Jeśli ktoś ma jakieś inne pomysły, albo chciałby skrytykować oklejenie folią jako metodę na uszczelnienie przecieku, to zapraszam do komentowania.

Tylna lampa.jpg
Tylna lampa.jpg

Przykro mi, ale nie potrafię wstawić zdjęcia tak, aby można było je powiększyć. Okazuje się, że drugie zdjęcie działa prawidłowo :confused:

Ostatnia edycja:
To tylko u ciebie wklejone sa te szkiełka cala lampa to jest jednosc nie rozbieralna. Napisz czy masz auto z usa czy europa.

O cholera, to mnie teraz zaskoczyłeś! Byłem pewien, że wklejane cofania to standard. Auto krajowe.

jest to wklejone fabryczne.

No to wszystko się zgadza. Na drugiej lampie też czuć pod paznokciem, że ten element jest wklejony.

No to wszystko się zgadza. Na drugiej lampie też czuć pod paznokciem, że ten element jest wklejony.

Tak jak kolega napisał może wklejony przez robota. Tylko jak cala lampa to jest jedność i tamtędy na pewno ci nie leci woda.
Te lampy sa tanie kup i zrób experyment którędy leci jak cos to u góry na złączu miedzy kloszem a obudową.

Na 100% leci przez wklejony elementy światła cofania. Posmarowałem płynem do mycia naczyń i jak dmuchnąłem z drugiej strony, to na szczelinie pojawiła się piana. Szczelina jest na tyle duża, że wręcz słychać jak powietrze ucieka. Z tyłu lampy są 2 otwory zaklejone okrągłą nalepką (wyglądają jak wykonane z membrany Gore-tex) i przez jeden z nich dmuchałem ustami.

Na 100% leci przez wklejony elementy światła cofania. Posmarowałem płynem do mycia naczyń i jak dmuchnąłem z drugiej strony, to na szczelinie pojawiła się piana. Szczelina jest na tyle duża, że wręcz słychać jak powietrze ucieka. Z tyłu lampy są 2 otwory zaklejone okrągłą nalepką (wyglądają jak wykonane z membrany Gore-tex) i przez jeden z nich dmuchałem ustami.

TO jakiś ewenement z lampami u ciebie ze tak sie dzieje. Kup drugie .

Po Twoim poście sprawdziłem ceny używek i faktycznie, kwoty są symboliczne. Nieuszkodzony można za 150 zł dostać.

Amortyzatory
Powrót