Aplikacja - My Giulia

Może by warto dodać offset i pokazywać jak pokładowy?
W sumie ciekawsze co pokazuje Witech a nie Mes.
Podobnie z chwilowym zużyciem paliwa?

Tak, można rozważyć powrót do niemodyfikowanych danych.
Zgaduje, że Witech pokazuje podobnie.. +1b do rzeczywistych odczytów.

Zużycie paliwa jest takie jak w MES, 0-25.5L, nie mam pojęcia jak i czy jest skorelowane z zegarami...

Mówię o wskaźniku na dole wyświetlacza za kierownicą. Jak się ustabilizujesz jazdę na np 5 czy 10l to zobacz odczyt w apce. Niestety nie udało mi się zauważyć jednoznacznie czy różnica jest o stałą wartość czy jakoś procentowo. Ale jest spora. Natomiast to chyba mniej istotne w sumie, i tak trudno w to wierzyć :⁠-⁠).

Okaj, ta wartość na dole maxymalnie się wychyla do ~15l, więc raczej korelacji "bezpośredniej" nie ma.

Tak ale na 15 jest limit pokazywania w wersji 280KM. To co poniżej tylko można jakoś porównywać...

Czy z ustawień AA zniknęły okrągłe zegary i są tylko belki z parametrami? Czy ja nie potrafię znaleźć opcji zmiany widoku?

Belki i zegary sa dostepne jako osobne widoki teraz, możesz mieć obydwa widoki skonfigurowane innymi parametrami.

my_giulia_screens.png

Ostatnia edycja:
A, czyli teraz zmienia się w aplikacji z poziomu wyświetlacza samochodu. Dzięki, sprawdzę jutro.

Czy można dostać jakąś nowszą wersję niż v98 z Stycznia 2024?

Zasadniczo, jeżeli jesteś "zarejestrowany" jako tester to powienienś dostawać automatyczne updatey w telefonie, podobnie jak to jest z innymi aplikacjami androida.

A czy masz gdzieś na githubie miejsce w którym można sprawdzić jakie zmiany zaszły w każdej nowej edycji? Szukałem na Twoim profilu, ale nie ogarniam tej struktury plików.

A czy masz gdzieś na githubie miejsce w którym można sprawdzić jakie zmiany zaszły w każdej nowej edycji? Szukałem na Twoim profilu, ale nie ogarniam tej struktury plików.

Od czasu do czasu robię taga na głównej gałęzi, typowego changloga nie prowadzę.

Może by warto dodać offset i pokazywać jak pokładowy?
W sumie ciekawsze co pokazuje Witech a nie Mes.
Podobnie z chwilowym zużyciem paliwa?

W rilisie 162 przywróciłem oryginalny odczyt ciśnienia oleju. Tak się trochę nad tym zastanawiałem, i z ciśnieniem może być podobny efekt jak z EGT, gdzie na "zimnym" silniku z wyłączoną stacyjką zawsze jest ~520C, natomiast w momencie właczenia silnika temp idzie od temp otoczenia do zadanej przez sterownik. Także, może być tak, że ciśnienie na biegu jałowym jest faktycznie >2bar..

U mnie w wersji 161 pokazywało przy wolnych obrotach 1.20-1.24 bara. Teraz jest dokładnie o 1bar więcej a wartość maksymalna nie przekracza równo 4.4bar. Co prawda nie sprawdzałem jeszcze na jakichś zdecydowanie większych obrotach ale wydaje mi się że te 4.40 to jest jakiś limit bo ani grama więcej ponad to koło chałupy nie udało mi się wycisnąć a wartości pośrednich między 2.2 a 4 dużo różnych.
Zostaje pytanie czy ten offset +1 rzeczywiście odzwierciedla realne ciśnienie. Mógłby ktoś poprosić o odczyt na jakimś przeglądzie w ASO jak się podłączą Witechem, ja za szybko nie będę niestety.

To dalej nie wiemy czy realne jest 1 2-3.4 czy 2.2-4.4 :⁠-⁠). I który wskaźnik pokazuje prawidłowo: w myGiulia czy pokładowy.

Dobry text "It is done for CAFE as another tool for better fuel economy.". Strach się bać...

Amortyzatory
Powrót