• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Aplikacja - My Giulia

Gregor-Wrocław

Użytkownik
Auto
Giulia 2.0GME 200KM 2019r
Taka ciekawostka. Czy ktoś z Was używał aplikacji stworzonej przez "forumowego" kolegę? Od niedawna bangla z AA i jest naprawdę spoko. Poniżej kilka screenów.

20230701_183737.jpg20230701_183743.jpg20230701_183753.jpg20230701_183814.jpg20230701_183814.jpg20230701_183852.jpg

Ostatnia edycja:
Wygląda super :) Zaraz ściągam

PS. Z jakim adapterem OBD współpracuje?

Ostatnia edycja:
Jak to się instaluje? Nie ma z tym problemu potem z działaniem innych funkcji?

Witam, oficjalna aplikacja, która jest w play nie ma wsparacia dla AA, ze względu na politykę googla co do rodzaju dozwolonych aplikacj AA (dozwolone są głównie aplikacje multimedialne + aplikacje do nawigacji).
Jeżeli ktoś chciałby zainstalować mygiula + AA to zapraszam na priv, przekaże instrukcję do instalacji.

Ktoś coś wie, jak to wyświetlić w Android Auto? Prosiłem przez priv o instrukcję, ale brak odpowiedzi.

Najpierw wejdź w ustawienia AA na telefonie i w zakładce "Dostosuj aplikacje w menu" włącz MyGiulia żeby była wyświetlana na ekranie samochodu.

Tej aplikacji nie ma na liście. Tak jak pisał kolega w jednym z wcześniejszych postów, nie ma ona oficjalnego wsparcia Google do wyświetlenia w AA.

Ma wsparcie tylko nie ta która jest na Play. Autor musi Ci dać najpierw zaproszenie do fazy testowej zgłoszone do Google'a. I dopiero wtedy będziesz mógł ściągnąć update do wersji ze wsparciem AA. Myślałem że już to masz. Wtedy ta app just na liście w ustawieniach AA.
Wiem bo mam.

Ostatnia edycja:
O, dzięki za info. Nie wiedziałem o takiej procedurze. Napiszę do dewelopera i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Rozumiem, że trzema mieć elem z Bluetooth i połączyć się z nim telefonem i będziemy mieli to na ekranie już ? A w przedliftach też to działa?

Napiszę do dewelopera i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Wyślij mu odrazu swój adres e-mail którego używasz do logowania się do google'a. On go będzie potrzebował żeby Cię zgłosić do Play czy gdzieś tam, żebyś mógł zrobić odpowiedni update.

Działa przez BT, Wifi i USB (choć jeszcze nie próbowałem tego). Oczywiście musisz mieć odpowiedni konwerter OBD bez rezystorów obciążających w linii CAN (to nie ma związku z myGiulia lecz ogólnie z Alfami).
Przedlift - nie mam pojęcia ale nie słyszałem żeby coś się zmieniło w komunikacji w związku z liftem więc pewnie nie ma to znaczenia.

Jak to ustawiliście? Mi nie chce znalezc OBD, Car Scanner łapie bez problemu a My Giulia nie widzi.

Mam takie coś jak w linku. Używam już pewnie od 7 lat i nigdy nie miałem problemu. Używam tylko do telefonu, do MES-a mam inny interfejs (kupiony od PMfactory).
https://allegro.pl/oferta/elm327-icar2-vgate-obd2-interfejs-bluetooth-polski-8194134208

#Fojteg ja domyślnych opcji nie zmieniałem. W "OBD adapter" - "Settings" i dalej w "Connection" wybrałem interfejs jaki mam sparowany z telefonem. Oczywiście, najpierw sparowałem go w telefonie i dopiero zacząłem ustawienia w My Giulia.

Ostatnia edycja:
Mam przy okazji pytanie do developera appki, czy te dwie opcje w low level dotyczace Engine Temp to 1. temperatura silnika i 2. temperatura turbo, albo np. płynu w chłodzeniu turbo czy chodzi o te same wartości temperatury silnika?

Screenshot_20230809_215317_com.android.gallery3d_edit_2411760458745522.jpgScreenshot_20230809_215337_com.android.gallery3d_edit_2411721222587194.jpg

To jest ta sama informacja, odczytana z 2 różnych źródeł, dotyczy temp. silnika.

Amortyzatory
Powrót