Dziękuje-Stelvio na gwarancji. No jak gwarancja klameczki nie uwzględnia - to szkoda, że takie podejście mają do klienta.
QUOTE]
Kiedy powyginasz felgę na dziurze/krawężniku to też uważasz, że firma kiepska bo nie chce felgi i opony na gwarancji wymienić?
Wysłane z mojego RMX2170 przy użyciu Tapatalka
A zawsze powinna się wygiąć felga na dziurze, krawężniku czy ma jakieś parametry wytrzymałości? W mojej ocenie klamka powinna wytrzymać naprężenia którym została poddana. Ale dziękuje Ci za Twoją opinie. Nie ma co wojen toczyć o jakieś klamki. Powoływać biegłych, robić eksperymenty sądowe. Szkoda, że ASO tak sztywniutko do tego podeszło. Może racja jest nawet po ich stronie. Ale przypuszczam, że zgodzisz się ze mną, że brak klamek na rynku (na magazynach) to już jest śmieszne a konieczność wymiany całego panelu za +/-4900 pln bo się urwał kawałek plastiki wielkości palca to dosyć niefajna sprawa. Zostaje mi Ostrobramska albo szrot z klamkami

Pozdro.
- - - Updated - - -
Nie napisałeś jednej rzeczy. W jaki sposób zlamala się klamka. Tak sama z siebie, podczas jazdy? Czy może ktoś mocno pociągnął, zahaczył itp .. jakoś nie chce mi się wierzyć, że klamka przy normalnym użyciu się urwała/złamała. Poza tym kupno klamki na allegro za kilka złociszy i wymiana u mechanika (lub we własnym zakresie) nie obniży wartości auta
Wysłane z mojego RMX2170 przy użyciu Tapatalka
Nie po to mam auto marki premium na gwarancji, żeby sobie przy nim majsterkować i szukać okazji sprzedażowych na części. Mam nadzieje, że masz racje co do wymiany klamki i jest to łatwe - bo najwidoczniej to jedyna droga w przypadku prestiżowej marki Alfa Romeo.