• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Wymiana dyfuzora w zderzaku

meyson0

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulia
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja z wymianą dyfuzora w tylnym zderzaku. Zakupiłem ostatnio Giulie Ti 2018r (usa) jest w niej jednak do wymiany tylny zderzak, lecz dyfuzor (taki jak w wersji veloce) jest w stanie idealnym. Czy jestem w stanie bez problemu podmienić sam dyfuzor w zderzaku jeśli kupie w Polsce zderzak z dyfuzorem z jedną rurą?

Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja z wymianą dyfuzora w tylnym zderzaku. Zakupiłem ostatnio Giulie Ti 2018r (usa) jest w niej jednak do wymiany tylny zderzak, lecz dyfuzor (taki jak w wersji veloce) jest w stanie idealnym. Czy jestem w stanie bez problemu podmienić sam dyfuzor w zderzaku jeśli kupie w Polsce zderzak z dyfuzorem z jedną rurą?

Kurde ty pierwszy wpadłeś na taka myśl.

Powiem Ci, że już sam nie wiem. Znalazłem dwie aukcje i różnica w cenie 1000zł a 2500zł jest kolosalna. Dlatego właśnie z uwagi na cenę zastanawiam się czy można w ogóle podmienić dyfuzor. Tak to wygląda w mojej Giulii i dyfuzor jest nieruszony.

Załączniki

• JHsRw1nAJGb36ROwdfhYy7RruSN5km3lD0k2TqVM.jpg
    JHsRw1nAJGb36ROwdfhYy7RruSN5km3lD0k2TqVM.jpg
    68.3 KB · Wyświetleń: 288
A jak wygląda to z rocznikami? Czy rocznik 2019 będzie się czymś różnił z moim 2018? Czy normalnie będzie się dało założyć ten z 2019r do mojego?

Czy aby wymienić dyfuzor tył i końcówki wydechu, to koniecznie trzeba ściągnąć zderzak tylni.? Czy można to zrobić pod samochodem bez ściągania? chodzi o Stelvio

Ostatnia edycja:
Dyfuzor (a raczej nakładkę) zdejmowałem do oklejenia folią bez zdejmowania zderzaka. Co do końcówek wydechu, to o ile kojarzę trzeba zdejmować zderzak, ale na 100% głowy nie dam.

Ok dzięki. A ktoś wie, czy końcówki też da radę bez zdejmowania zderzaka wymienić?

w nie wchodzi rura.. Może jak coś ponaginasz poodginasz to jakoś uda Ci się wyjąć od dołu ale nie wiem.

BTW mam czarny dyfuzor "zwykły", nie VELOCE, Stelvio bo mi zagraca. Oddam za 100zł.

Ja wymieniałem końcówki i dyfuzor przy zdjętym zderzaku.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

O.k myślałem że ktoś napisze że nie trzeba ściągać ?????? że się powyginał i dał radę.

A jakby wydech końcowy ściągnął i wtedy końcówki wymienić?

Zbiornik EVAP.jpg

Co innego było przedmiotem zdjęcia, ale w tle po rozjaśnieniu trochę widać jak to wygląda od tyłu

dzięki za foto. Kurczę widzę że będzie trzeba jednak ściągać zderzak :(

w nie wchodzi rura.. Może jak coś ponaginasz poodginasz to jakoś uda Ci się wyjąć od dołu ale nie wiem.

BTW mam czarny dyfuzor "zwykły", nie VELOCE, Stelvio bo mi zagraca. Oddam za 100zł.

Cześć, będę wymieniał u siebie właśnie w Stelvio, masz go jeszcze może? Chętnie przygarnę :D

Amortyzatory
Powrót